DBGC boekt belangrijke overwinning

13.11.2017

DBGC is er in het restant tegen Prinsenland in geslaagd om de drie punten op Sportpark de Koepel te houden. In een moeizaam duel werd in de tweede helft het verschil gemaakt waardoor DBGC met 2-1 won.

Het restant (70 minuten) van het duel met Prinsenland begon wat ongebruikelijk met een scheidsrechtersbal op de middenstip. DBGC probeerde daarna het initiatief te pakken, maar had moeite om het spel te maken tegen het stugge Prinsenland. Na tien minuten spelen was Thijs Tromp bijna trefzeker, maar zijn intikker werd van dichtbij gekeerd door de doelman. Niet veel later testte Joran Maliepaard de doelman met een hard schot uit de tweede lijn.
Vlak voor rust werkt Wilko Pulleman een voorzet weg die wordt opgepikt door een van de middenvelders van Prinsenland. Zonder twijfel jaagt hij de bal met een prachtige boog in de linkerbovenhoek waardoor DBGC met een achterstand de rust in gaat.

DBGC wist dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen als het hier nog een resultaat wilde behalen. De blauwwitten kwamen daarom met meer felheid uit de kleedkamer en dit leidde al vrij snel tot kansen. Jeroen Sep werd weggestuurd aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd net naast getikt door Gertjan Lodder. Niet veel later was het wel raak. Na een pass van Mike Jacobs weet Gertjan Lodder zich vrij te spelen in het zestienmetergebied. Met een bekeken schuiver maakt hij de 1-1.
Een paar minuten later breekt Jeroen Sep opnieuw door de verdediging van Prinsenland. Terwijl Gertjan Lodder vrij staat voor de goal gaat zijn schuiver helaas naast waardoor de stand gelijk blijft. Twintig minuten voor tijd breekt DBGC de ban. Goed doorjagen van Sep levert balbezit op. Met een steekpass bedient hij Gertjan Lodder die niet wacht en de 2-1 binnenschiet.

DBGC verzuimt daarna om verder afstand te nemen. Uit een voorzet van Thijs Tromp kopt Niels van der Kooij net naast. Ook Thijs Tromp tikt een bal net naast uit een vrije trap van de zijkant.

DBGC weet uiteindelijk de drie punten op De Koepel te houden en boekt zo een belangrijke overwinning. Hierdoor stijgt DBGC naar de derde plaats op de ranglijst. Volgende week spelen de mannen van Wim Nieuwland opnieuw een thuiswedstrijd met dit keer Klundert als tegenstander.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer, Wilko Pulleman, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Mike Jacobs, Joran Maliepaard, Gertjan Lodder, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Niels van der Kooij (’80 Nick van den Ochtend).

 

Beelden DBGC-Prinssenland

https://www.youtube.com/watch?v=57SY5RQ2lkc

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt