DBGC gelijk tegen MZC’11

04.12.2017

DBGC is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten op Sportpark de Koepel te houden. In een boeiend duel werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen MZC’ 11 uit Zierikzee.

DBGC begon voortvarend aan het duel. Na drie minuten spelen ging de achterhoede van MZC’11 flink in de fout, waardoor Jeroen Sep alleen op de doelman af ging. Sep bleef rustig, omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel.
Het jonge MZC’11 liet daarna zien heel aardig te kunnen voetballen. Met verzorgd spel zochten zij naar ruimtes in de verdedigende linie van DBGC. Uit een corner moest keeper Roy Nieuwland ingrijpen om de voorsprong te behouden. Niet veel later brak één van de aanvallers van MZC ’11 door, maar Nieuwland kwam snel uit zijn doel om redding te brengen.

Aan de andere kant was DBGC ook enkele keren gevaarlijk. Thijs Tromp zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Een schot van Wilko Pulleman vloog via de lat over, maar vlak voor rust was het wel raak. Na een boogballetje dat achter de verdediging van MZC’11 werd gelegd kon Jeroen Sep opnieuw richting het vijandelijk doel. Sep was iets eerder bij de bal dan de doelman, die hij wederom omspeelde en de bal in het doel schoof. Hiermee werd met 2-0 de ruststand bereikt.

Na rust probeerde DBGC op zoek te gaan naar de beslissing. Via Jeroen Sep kreeg het hiervoor ook een flinke kans, maar zijn stift werd gekeerd door de doelman waardoor de stand onveranderd bleef. Gedurende de tweede helft werd MZC’11 steeds sterker en drukte DBGC de verdediging in. Een schot vanaf randje zestien werd door keeper Nieuwland naar de zijkant verwerkt, maar daar was de spits van MZC’11 er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten.

Tien minuten voor tijd zag één van de middenvelders van MZC’11 Nieuwland voor zijn goal staan. Met een mooie boogbal passeerde hij de doelman en stond het plotseling gelijk. In de laatste minuten van de wedstrijd werd MZC’11 nog enkele keren gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.

Daardoor eindigde dit boeiende duel in een gelijkspel. DBGC bezet hiermee de tweede plaats op de ranglijst op zes punten van koploper De Meeuwen. Volgende week gaat de ploeg van trainer Wim Nieuwland op bezoek bij Zwaluwe dat op de zesde plaats staat.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer (’45 Joran Maliepaard), Nick van den Ochtend, Wilko Pulleman, Dimri Vogelaar, Mike Jacobs, Bas Mackloet, Jeroen Sep, Tim Mackloet, Gertjan Lodder, Thijs Tromp.

Beelden DBGC- MZC'11

https://www.youtube.com/watch?v=5EF61wbqR78&t=1s

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt