DBGC geeft niet thuis in Lage Zwaluwe

11.12.2017

Zwaluwe 1 – DBGC  1  3-0 (2-0)

Op het kunstgras van Zwaluwe trad de Oude-Tongse formatie aan tegen promovendus Zwaluwe. Het gat met Zwaluwe was voor de wedstrijd vier punten en met een overwinning zou deze ploeg op een behoorlijke achterstand worden gezet. Dat Zwaluwe geen ploeg is om te onderschatten, blijkt wel uit een tweetal prima resultaten. Als enige ploeg wist het te winnen van koploper De Meeuwen en de 7-1 overwinning tegen MZC’11 is ook op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Met een op een paar plekken gewijzigde formatie (Wilco in de spits, Bas en Mike in het centrum van de verdediging en met Joran links op het middenveld) was DBGC in het eerste bedrijf de ploeg met het meeste balbezit, maar leverde dit geen doelpunten op. Zwaluwe moet het met name hebben van hard werken met en voor elkaar en dat was nou net waar het bij DBGC deze wedstrijd aan ontbrak. Voorin hadden de gastheren een paar handige voetballers lopen, die het onze verdediging bij tijd en wijle behoorlijk lastig maakten. In de eerste helft wist DBGC geen echt uitgespeelde kans te creëren en was het Zwaluwe dat terecht op voorsprong kwam. Een in eerste instantie goed uitverdedigde bal kwam voor de voeten van een van de Zwaluwe spelers terecht en deze kon ongehinderd binnen schieten.

Helaas werkte de tegengoal niet als een rode lap op een stier, want nog steeds bleven de gastheren heer en meester op het veld ondanks het vele balbezit van DBGC. Bijna elk duel ging verloren en wonnen we een duel dan was de tweede bal voor Zwaluwe. Voor rust verdubbelde Zwaluwe. Hoewel het dit keer niet een Zwaluwe speler was die scoorde, maar was het Mike die de bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg en Roy kansloos liet. Met een ruststand van 2-0 in het voordeel van Zwaluwe werd de kleedkamer opgezocht. Een ding was zeker, er moest wat veranderen en dit werd in de rust dan ook duidelijk medegedeeld.

In de tweede helft pakte DBGC het wat energieker aan en verschenen we in de eerste 10 minuten al meer voor de goal van Zwaluwe dan in heel de eerste helft. Er kwamen ook wat kansen, maar helaas bleven die onbenut. Zwaluwe scoorde nog wel, maar had ook nu de hulp van DBGC nodig. Een afstandsschot werd niet goed door Roy verwerkt en dat betekende 3-0. Een wedstrijd om gauw te vergeten. DBGC zal volgende week, als er op De Koepel wordt aangetreden voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Den Bommel, uit een heel ander vaatje moeten tappen, anders is de kans dat we weer tegen een zeperd aanlopen vrij groot.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Wilko Pulleman, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Mike Jacobs, Sonny Noordermeer, Thijs Tromp,  Joran Maliepaard, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Gertjan Lodder

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt