DBGC strijdend voorbij Arnemuiden

09.04.2018

DBGC is er afgelopen zaterdag in geslaagd om de overwinning tegen Klundert een goed vervolg te geven. Op een warm Sportpark de Koepel werd Arnemuiden met 3-2 verslagen.

Het duel begon voor DBGC zeer moeizaam. Vanaf minuut één werd DBGC onder druk gezet en had het veel moeite met het dynamische spel van de bezoekers. Dit resulteerde in een handjevol mogelijkheden, maar telkens lag keeper Roy Nieuwland in de weg om redding te brengen.

Halverwege de eerste helft kwam Arnemuiden volledig terecht op 0-1, hoewel er wel een overtreding vooraf ging aan de goal. DBGC kwam er slechts met spaarzame momenten uit en werd slechts eenmaal gevaarlijk met een afstandsschot van Dimri Vogelaar. Vlak voor rust viel nestor Wilko Pulleman geblesseerd uit, waardoor het rustsignaal voor DBGC als geroepen kwam.

In de tweede helft ontstond vrijwel direct een ander beeld. DBGC slaagde erin om er vaker gevaarlijk uit te komen. Zo brak Jeroen Sep door op links maar zijn inzet vloog voorlangs. Uit een voorzet die niet goed werd verwerkt door Arnemuiden kwam de bal terecht bij Stefan de Leeuw. Met een goede controle en een hard schot zorgde hij voor de 1-1.

Uit een vrije trap net over de middenlijn bracht aanvoerder Mike Jacobs de bal in het zestienmetergebied. Met het hoofd wist Niels v/d Kooij de bal te verlengen, waardoor de uitgekomen keeper kansloos was en DBGC op een 1-2 voorsprong kwam.

Het spel bleef op en neer golven. Stefan de Leeuw kreeg een enorme kans op de 1-3, maar zijn inzet verdween over het doel. Niet veel later scoorde Arnemuiden uit een tegenaanval de gelijkmaker.

Het duel leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel. Tot Lars van Es met een goede steekpass Jeroen Sep lanceerde aan de rechterkant. Met een hard schot passeerde hij de doelman en zorgde zo voor de 3-2.

In een duel vol strijd trok DBGC aan het langste eind en pakt het zo 8 punten uit de laatste vier duels. Met deze overwinning stijgen de mannen van trainer Wim Nieuwland naar de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week speelt DBGC een uitduel tegen Serooskerke.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Nick v/d Ochtend, Wilko Pulleman ('46 Stefan de Leeuw, '94 Tim Mackloet), Mike Jacobs, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Yannick Lugthart, Gertjan Lodder ('65 Lars van Es), Joran Maliepaard, Jeroen Sep, Niels v/d Kooij.

Beelden DBGC- Arnemuiden 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt