DBGC steelt overwinning in Serooskerke

16.04.2018

DBGC heeft de goede reeks afgelopen zaterdag door kunnen zetten. In een lastig duel met Serooskerke werd er door een goal in de extra tijd met 0-1 gewonnen.

DBGC begon scherp aan het duel. Met een mooie crosspass lanceerde Mike Jacobs aanvaller Jeroen Sep. Oog in oog met de doelman schoot Sep de bal op de keeper. Niet veel later kreeg Serooskerke een levensgrote kans na een te korte terugspeelbal van Dimri Vogelaar. Roy Nieuwland was echter op zijn post om redding te brengen.

Gedurende de eerste helft werd DBGC verder teruggedrongen op eigen helft. DBGC had moeite met het wat opportunistische spel van de thuisploeg. Met afstandsschoten van Joran Maliepaard en Jeroen Sep werd DBGC nog enkele keren gevaarlijk, maar de keeper van Serooskerke bracht telkens goed redding. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft ontspon zich zoals wel vaker dit seizoen een echte vechtwedstrijd. DBGC werd teruggedrongen en de thuisploeg zorgde geregeld voor dreiging met veel voorzetten en hoekschoppen. Met vereende krachten, soms met wat kunst en vliegwerk en een goed spelende Roy Nieuwland hield DBGC de nul.

Kort voor tijd kreeg Jeroen Sep een enorme kans om DBGC op voorsprong te brengen. Hij hield alle rust om de bal vrij te maken maar in de afronding slaagde hij er niet in om de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Vlak voor tijd leek Serooskerke de leiding te nemen maar werd de bal ternauwernood van de de lijn gehaald. In de extra tijd zocht Roy Nieuwland nog maar eens de ruimte achter de kwetsbare verdediging van Serooskerke. De bal landde daar voor de voeten van Jeroen Sep die snel handelde en de bal langs de keeper schoof.

Deze stand hield DBGC vast waardoor de drie punten mee gingen naar Oude-Tonge. In een moeizaam duel verzuimde beide ploegen lange tijd om de score te openen, maar uiteindelijk bracht DBGC in de slotfase een oude voetbalwet in de praktijk. En die overwinningen smaken doorgaans prima!

Volgende week speelt DBGC een uitwedstrijd tegen MZC '11 dat net als DBGC 30 punten heeft en daarmee op zesde plaats staat.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Mike Jacobs ('30 Bas Mackloet), Nick van den Ochtend, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Thijs Tromp, Tim Mackloet ('72 Arnaud Dees) Joran Maliepaard, Jeroen Sep, Niels van der Kooij.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt