DBGC stelt teleur tegen Oostkapelle

12.05.2018

DBGC heeft het thuisduel met Oostkapelle volledig terecht verloren. Na een 0-1 ruststand brak het verzet van DBGC in de tweede helft en werd het 0-4.

DBGC begon redelijk aan het duel met Oostkapelle. Vanuit achteruit werd er geprobeerd om voetballend naar voren te komen. Zonder dat er direct grote kansen werden gecreëerd. Na een half uur spelen kwam DBGC op achterstand. Uit een van de vele counters van Oostkapelle vonden de bezoekers de vrije man bij de tweede paal; 0-1.

Dit was ook de ruststand. In de tweede helft probeerde DBGC in een aanvallende opstelling op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Jeroen Sep kreeg een kleine mogelijkheid, maar zijn inzet mistte kracht.

Uit een vrije trap vond Oostkapelle haar kopsterke spits die volledig vrijstaand de 0-2 mocht binnenkoppen. Toen Joran Maliepaard vervolgens met zijn tweede geel van het veld moest was het verzet van DBGC gebroken.

De ruimtes werden te groot en DBGC was de grip op het duel volledig kwijt. Oostkapelle scoorde in deze fase in korte tijd de 0-3 en 0-4.

Zo verloren de mannen van trainer Wim Nieuwland dit duel volledig terecht. Tijd om te treuren is er niet want aanstaande zaterdag wacht het thuisduel met Terneuzense Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Mike Jacobs, Bas Mackloet ('67 Nick v/d Ochtend) Dimri Vogelaar, Robert Koster, Gertjan Lodder ('46 Niels v/d Kooij) Joran Maliepaard, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Tim Mackloet

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt