DBGC verliest opnieuw maar is wel veilig

13.05.2018

DBGC heeft het duel met Terneuzense Boys niet winnend kunnen afsluiten. In een moeizame wedstrijd trokken de bezoekers aan het langste eind (0-1).

DBGC begon op een warm Sportpark de Koepel aan een belangrijk duel in de strijd om de derde periode. De bezoekers stonden namelijk maar twee punten achter DBGC in de laatste periode.

Het spel van DBGC was stroperig en er werd maar moeizaam de ruimte naar voren gevonden. Tegenstander Terneuzense Boys wist met veel lopende mensen veelvuldig voor dreiging te zorgen, maar gelukkig voor DBGC was de eindpass vaak onzorgvuldig. Wanneer er toch een kans werd gecreëerd lag keeper Roy Nieuwland telkens in de weg. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Terneuzense Boys had het overwicht en DBGC hield vooral tegen. Na ruim een uur voetballen werd de bal geopend van rechts naar de linkerkant van het veld. Een snelle voorzet werd vervolgens slim binnen getikt door één van de aanvallende middenvelders van Terneuzense Boys; 0-1.

In de slotfase probeerde DBGC met opportunistisch spel een gelijkmaker te forceren. Een afstandsschot van Gertjan Lodder werd door de doelman naast getikt. Wilko Pulleman zag zijn inzet over het doel verdwijnen.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het einde van dit duel en verloor DBGC met miniem verschil, maar zeker niet onterecht. Na afloop werd door enkele wiskundige bollebozen geconcludeerd dat DBGC niet meer hoeft te vrezen voor nacompetitie tegen degradatie omdat directe concurrenten in onderlinge duels punten zullen verspelen. In de laatste wedstrijden van dit seizoen zullen de mannen van trainer Wim Nieuwland alles moeten geven om dit seizoen nog wat extra kleur te geven.

Aanstaande dinsdag speelt DBGC het restant van 25 minuten tegen Prinsenland in Dinteloord waarbij de tussenstand 1-0 is.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Nick van den Ochtend, Mike Jacobs, Bas Mackloet, Arnoud Dees ('26 Gertjan Lodder), Robert Koster ('76 Wilko Pulleman), Thijs Tromp ('88 Lars van Es), Tim Mackloet, Jeroen Sep, Yannick Lugthart, Niels van der Kooij.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt