DBGC pakt volle buit in Axel

07.10.2018

DBGC heeft in haar derde competitieduel haar eerste overwinning geboekt. Op overtuigende wijze wonnen de mannen van trainer Wim Nieuwland met 1-4 in en tegen Axel.

Op een veld waar de naweeën van een erg droge zomer nog terug te zien waren begon DBGC sterk aan het duel. Er werd verzorgd gevoetbald en het was wachten op de eerste kansen. Een afstandsschot van aanvoerder Tim Mackloet kon nog worden gepareerd door de keeper. Niet veel later stuurde Tim Mackloet aanvaller Jeroen Sep diep. Eén op één met de doelman bleef hij rustig en met een lopje verschalkte hij de doelman. Verdedigend kwam DBGC in het eerste bedrijf niet in de problemen. Via Lars van Es had het zelfs op 0-2 kunnen komen, maar zijn inzet ging er niet in. De ruststand was daardoor 0-1.

Na rust was DBGC voorbereid op een aanvallend Axel in de tweede helft. Met collectief verdedigen wist DBGC de ruimtes klein te houden. Uit een tegenaanval bereikte Jeroen Sep Lars van Es. Hij nam de bal aan en met een harde knal sloeg de bal tegen de touwen; 0-2. Vanaf dat moment begon Axel met opportunistisch spel aan te vallen. Veel voorzetten konden worden weggewerkt, maar vaak valt de bal dan toch één keer goed. In een klutssituatie voor de goal kreeg DBGC de bal niet weg. Uit de rebound liep Axel de 1-2 binnen. Zou het dan toch nog spannend gaan worden in dit duel?

Het antwoord kwam snel toen Jeroen Sep opnieuw zijn mede-aanvaller Lars van Es vond. Met dit keer een droge schuiver werd het 1-3. In de slotminuten ruimde Bas Mackloet nog maar eens een bal op naar voren. Deze belandde achter de verdediging van Axel. Jeroen Sep kon oppikken en ook zijn tweede van de middag maken.

Zo pakte DBGC drie belangrijke punten. Volgende week komt koploper Terneuzense Boys naar Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Nick v/d Ochtend, Bas Mackloet, Martijn Bakker, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Tim Mackloet, Jacco de Gast ('75 Arnaud Dees), Jeroen Sep, Lars van Es '85 (Wilko Pulleman).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt