DBGC knokt zich naar punt tegen koploper

14.10.2018

DBGC heeft één punt overgehouden tegen koploper Terneuzense Boys. In een boeiende wedstrijd werd het 2-2 op Sportpark de Koepel.

Terneuzense Boys begon fel aan het duel op een zonovergoten sportpark. DBGC werd in de openingsfase teruggedrongen, zonder dat dit tot grote kansen leidde. In de omschakeling kwam DBGC via Dimri Vogelaar door aan de linkerkant. Zijn voorzet belandde bij Lars van Es. Hij controleerde de bal en haalde met rechts uit. Zijn schot vloog via de lat binnen waardoor DBGC de leiding nam.

Terneuzense Boys bleef het initiatief nemen en werd een aantal keren dreigend. In de tegenaanval was DBGC twee keer gevaarlijk via Jeroen Sep en Lars van Es, maar hun schoten gingen over of werden gestopt door de doelman. Na ruim een half uur werd Bas Mackloet aangetikt door een Terneuzense aanvaller. De scheidsrechter greep echter niet in, waardoor de spits door kon richting keeper Roy Nieuwland. Met een bekeken schot zorgde hij voor de 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust kwam DBGC sterk uit de kleedkamer. Met enkele slimme pasjes van onder meer Jacco de Gast kwamen Jeroen Sep en Lars van Es opnieuw dreigend voor het doel van Terneuzense Boys. Het vizier stond echter niet op scherp. Na ruim een uur spelen werd Sep opnieuw diep gestuurd. De verdediger van Terneuzens Boys pakte Sep vast en tikte hem onderuit in het zestienmetergebied. Een penalty en een gele kaart volgde. Sep was vanaf elf-meter gedecideerd en zorgde voor de 2-1.

Vijf minuten later probeerde Tim Mackloet met een sliding een voorzet te blokken. Zijn arm was hierbij op de grond en hier kwam de bal tegen aan. Opnieuw floot de scheidsrechter voor een penalty. Keeper Nieuwland was er dichtbij, maar de bal vloog er toch in waardoor het 2-2 werd.

In de slotfase waren er nog enkele dreigende momenten voor beide goals, maar gescoord werd er niet meer. In een boeiend en open duel sleepte DBGC als collectief één punt uit het vuur en soms moet je daar tevreden mee zijn.

Volgende week speelt DBGC uit tegen Nieuwdorp.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Nick van den Ochtend ('85 Arnaud Dees), Bas Mackloet, Martijn Bakker, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Tim Mackloet ('77 Sonny Noordermeer), Jacco de Gast, Jeroen Sep, Lars van Es ('91 Wilko Pulleman).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt