Blamage voor DBGC in Arnemuiden

06.11.2018

DBGC heeft de uitwedstrijd in Arnemuiden met 4-3 verloren. Dit kan met recht een blamage genoemd worden, aangezien DBGC voor rust de leiding had genomen en met maar liefst 0-3 voor stond.

DBGC begon goed aan het duel in Arnemuiden. Vanuit een compacte organisatie werd er goed verdedigd en met verzorgd spel werden er enkele kleine mogelijkheden gecreëerd. Na een kwartier spelen werd een afstandsschot van Tim Mackloet slecht verwerkt door de doelman, waardoor DBGC op 0-1 kwam. Uit een gevaarlijke counter schoot Arnemuiden vervolgens rakelings over. Na een half uur spelen stuurde Jacco de Gast Jeroen Sep diep. Hij bleef oog en oog met de doelman rustig en maakte zo de 0-2.

Vlak voor rust dribbelde Sep van buiten naar binnen en in plaats van te schieten zette hij de bal voor richting de tweede paal. De vrijstaande Thijs Tromp kon zo de 0-3 binnenglijden.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. DBGC verdedigde compact en Arnemuiden viel aan. Na ongeveer een uur spelen kreeg de thuisploeg een terecht gegeven strafschop. Deze werd via de onderkant van de lat binnengeschoten. Vanaf dat moment was DBGC de controle over het duel volledig kwijt en werd het overlopen. De 2-3 was dan ook geen verrassing. Het geloof was volledig terug bij Arnemuiden en DBGC werd met de rug tegen de muur gezet. De ruimtes op het middenveld en achterin werden veel te groot en Arnemuiden maakte daardoor in korte tijd de 3-3 en de 4-3.

Uit een vrije trap was Wilko Pulleman nog dichtbij de 4-4, maar de doelman was op zijn post.

DBGC kan terugkijken op een sterke eerste helft, maar het verval mag vervolgens nooit zo groot zijn als in deze wedstrijd. De tweede helft was dan ook DBGC onwaardig.

Aanstaande zaterdag heeft DBGC dus iets recht te zetten wanneer het in de beker speelt tegen Slikkerveer.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Nick v/d Ochtend (’72 Nick v’d Ochtend), Bas Mackloet, Martijn Bakker, Dimri Vogelaar (’55 Arnaud Dees), Robert Koster, Tim Mackloet, Jacco de Gast, Thijs Tromp, Jeroen Sep (’65 Lars van Es)

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt