DBGC bekert verder na spektakelstuk tegen Slikkerveer

11.11.2018

DBGC bekert verder na spektakelstuk tegen Slikkerveer

DBGC is door naar de volgende ronde in het bekertoernooi. In een spectaculair duel werd het na 90 minuten 4-4. DBGC nam de strafschoppen vervolgens beter (5-3).

Al in de 1e minuut lukte het DBGC om uit een foutloze aanval de 1-0 te maken. Jeroen Sep kwam de bal op het middenveld ophalen en draaide snel weg. Zijn pass richting het zestienmetergebied was zuiver. Niels van der Kooij stapte slim over de bal, waarna Thijs Tromp voor de 1-0 zorgde.

Na een kwartier spelen kwam Slikkerveer op 1-1. Een schot vanaf randje zestien vloog laag in de hoek binnen. Na een half uur floot de scheidsrechter voor een vermeende overtreding op het middenveld. De vrije trap werd snel genomen, waarna Slikkerveer plotseling voor de goal van DBGC verscheen. In de korte hoek werd keeper Nieuwland vervolgens gepasseerd.

De ruststand was daarom 1-2.

Na rust probeerde DBGC het initiatief weer naar zich toe te trekken. Uit een tegenaanval van Slikkerveer werd een vroege voorzet het zestienmetergebied ingeslingerd. De op het oog ongevaarlijke voorzet werd door Sonny Noordermeer met pook of kruis op ongelukkige wijze in het doel gewerkt; 1-3.

DBGC kon zo in de achtervolging en zette Slikkerveer verder onder druk. De warrig leidende scheidsrechter wees naar de stip, nadat Jeroen Sep licht werd aangetikt. Vanaf elf meter zorgde hij vervolgens voor de 2-3. Niet veel later kwam DBGC helemaal terug in het duel. Uit een goede aanval zorgde Thijs Tromp voor de 3-3.

Dit enerverende duel kon zo alle kanten op. Vlak voor tijd kreeg DBGC een hoekschop, die door Jacco de Gast voor de goal werd gebracht. Nick van den Ochtend kopte hard via de onderkant van de lat binnen en zorgde voor vreugde bij de blauw-witten. Deze vreugde was echter van korte duur. In de extra tijd ging een aanvaller van Slikkerveer naar de grond nadat hij een duw kreeg. Ook hier werd een penalty toegekend en toen deze vervolgens werd binnen geschoten eindigde dit duel in 4-4.

In het bekertoernooi wordt geen verlenging gespeeld, maar volgen er direct penalty's volgens het onvolprezen ABBA-systeem. Thijs Tromp scoorde de eerste namens DBGC. Roy Nieuwland pakte vervolgens de eerste pingel van Slikkerveer. Daarna scoorde iedereen met voor DBGC Jeroen Sep, Jacco de Gast, Bas Mackloet en Wilko Pulleman. Zo bekert DBGC in een knotsgek duel verder naar de volgende ronde. Volgende week speelt DBGC voor de competitie thuis tegen Krabbendijke.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer ('75 Dimri Vogelaar) Nick v/d  Ochtend, Bas Mackloet, Yannick Lugthart, Robert Koster, Jacco de Gast, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Lars van Es, Niels v/d Kooij ('60 Wilko Pulleman)

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt