Collectieve off-day voor DBGC tegen MZC’11

26.11.2018

DBGC is er niet in geslaagd om de overwinning tegen Krabbendijke een goed vervolg te geven. Op een guur Sportpark de Koepel gaf DBGC niet thuis tegen hekkensluiter MZC’11 en werd het 0-2.

DBGC begon dramatisch aan het duel. Al snel werd de ploeg met de rug tegen de muur gezet. Uit een hoekschop kwam MZC’11 al na 2 minuten op 0-1. Het spel werd er in de loop van eerste helft niet veel beter op. MZC’11 was feller en won zodoende de meeste duels. Na ruim een kwartier spelen wilde Dimri Vogelaar de bal terugspelen op Roy Nieuwland. Zijn pass was echter te kort en werd opgepikt door een van de aanvallers. Hij omspeelde keeper Nieuwland en zorgde voor de verdiende 0-2.

DBGC probeerde zich in de eerste helft te herpakken. Het werd via enkele doelpogingen dreigend, maar de echte overtuiging ontbrak in de afronding. Ook was de eindpass geregeld onzorgvuldig.

Na rust kreeg DBGC direct na de aftrap een grote kans, maar de inzet van Jeroen Sep verdween langs het doel van MZC’11. Na een uur spelen kreeg Bas Mackloet zijn tweede gele kaart na een overtreding aan de zijlijn, waardoor DBGC door moest met tien man.

In de fase die volgde worstelde DBGC met zichzelf en wist het weinig echte kansen meer te creëren.

DBGC verloor daardoor volledig terecht van MZC’11. Een collectieve off-day waarin het team door de ondergrens zakte. Aanstaande zaterdag zal DBGC uit een ander vaatje moeten tappen wanneer het in en tegen Oostkapelle speelt.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Bas Mackoet, Nick v/d Ochtend, Dimri Vogelaar, Robert Koster (’65 Niels v/d Kooij), Sonny Noordermeer (’46 Lars van Es), Tim Mackloet, Jacco de Gast, Jeroen Sep (75‘ Arnaud Dees) , Thijs Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt