DBGC verliest in Oostkapelle

03.12.2018

DBGC is afgelopen zaterdag in en tegen Oostkapelle tegen een ruime nederlaag aangelopen. De thuisploeg won met 4-0 van DBGC dat al na twee minuten met tien man kwam te staan.

Vooraf kun je allerlei tactische bespiegelingen loslaten op een wedstrijd, maar het begin van deze wedstrijd zat in geen enkel scenario. DBGC kreeg een corner tegen. Hier werd niet alert genoeg op verdedigd, waardoor de bal op doel gekopt kon worden. Op de doellijn keerde Yannick Lugthart de bal met een arm die hij tegen zijn borst hield. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en besloot Lugthart een directe rode kaart te tonen. Een erg zware en bovendien totaal onnodige dubbele straf, aangezien Oostkapelle vervolgens vanaf elf meter op 1-0 kwam.

DBGC liep vervolgens achter de feiten aan en Oostkapelle profiteerde optimaal van de man meer situatie. Na 8 minuten werd het 2-0 en na ruim een kwartier spelen maakte Oostkapelle op fraaie wijze de 3-0. Zo speelde DBGC al snel een verloren wedstrijd. Jeroen Sep was nog een keer dreigend in de eerste helft, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Na rust knokte DBGC als team om de schade beperkt te houden. Via Jeroen Sep maakte DBGC nog bijna een eretreffer, maar de doelman kon zijn inzet keren. De onnavolgbare en slecht leidende scheidsrechter Sjarco van den Bergen strooide zo nu en dan met kaarten en drukte zijn stempel zo nog zwaarder op deze wedstrijd. Uiteindelijk maakte Oostkapelle ook nog de 4-0 en dit was tevens de uitslag van dit duel.

DBGC knokte in dit duel voor wat het waard was, maar speelde eigenlijk een duel dat al in de tweede minuut werd vermoord door de arbiter van dienst. Aanstaande zaterdag wacht voor DBGC het belangrijke thuisduel met SSV’65.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Nick v/d Ochtend, Wilko Pulleman (’72 Niels v/d Kooij) , Arnaud Dees, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Jacco de Gast, Jeroen Sep (’79 Lars van Es), Thijs Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt