DBGC wint opnieuw

16.12.2018

DBGC is er in geslaagd om de overwinning tegen SSV'65 een goed vervolg te geven. In een koud Serooskerke won DBGC overtuigend met 1-4.

DBGC begon sterk aan het altijd lastige uitduel in Serooskerke. Al in de tweede minuut ontsnapte Tim Mackloet aan zijn bewaking na een combinatie met Thijs Tromp. In de afronding bleef hij rustig en schoof de bal beheerst langs de doelman. Na acht minuten werd Jeroen Sep aan de linkerkant weggestuurd. Thijs Tromp kwam vrij voor de goal en liep uit de afgemeten voorzet de 0-2 binnen. Een droomstart voor DBGC.

Serooskerke probeerde zich te herpakken in dit duel. Na 20 minuten kreeg de thuisploeg een vrije trap na een onhandige overtreding. Hierbij was DBGC niet alert genoeg en stond het plotseling 1-2. Via Jeroen Sep kreeg DBGC een kleine kans om op 1-3 te komen, maar de hoek was te moeilijk. Vlak voor rust had Thijs Tromp de marge weer op twee goals kunnen brengen, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Na rust drong Serooskerke wat meer aan op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen leek deze er ook te komen, maar keeper Nieuwland reageerde razendsnel waardoor DBGC de voorsprong behield. Twintig minuten voor tijd mocht een Serooskerkse verdediger inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Tien minuten voor tijd gooide Jeroen Sep het duel op slot. Na een lange dribbel bleef hij oog in oog met de doelman rustig en schoof de bal binnen. Niet veel later bereikte Yannick Lugthart aanvoerder Tim Mackloet. Hij twijfelde niet en knalde de bal schitterend in de bovenhoek.

Een mooi slotstuk van een prima 1-4 overwinning van DBGC. Door deze zege stijgt DBGC weer naar de 7e plek op de ranglijst. Dinsdag spelen de mannen van trainer Wim Nieuwland voor de beker tegen Sportlust '46 in Woerden. Volgende week zaterdag komt Tholense Boys naar Sportpark de Koepel voor de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer ('60 Arnaud Dees) Bas Mackloet, Nick van den Ochtend, Dimri Vogelaar, Yannick Lugthart, Tim Mackloet, Jacco de Gast, Jeroen Sep, Wilko Pulleman ('78 Marcel Vervloed), Thijs Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt