Sportlust’46 maatje te groot voor DBGC

19.12.2018

DBGC is dinsdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. Tegen eersteklasser Sportlust’46 in Woerden werd het 4-0 voor de thuisploeg dat duidelijk een maatje te groot was voor DBGC.

Sportlust’46 trok vanaf minuut één het initiatief naar zich toe. Met verzorgd voetbal werd er gezocht naar ruimte tussen de compacte DBGC-defensie. Het duurde dan ook tot de 20e minuut voor Sportlust ’46 haar eerste kans mocht noteren. Na balverlies op het middenveld schakelde de ploeg snel om. In de zestien bleef een van de aanvallers koel en schoof de bal langs keeper Nieuwland.

In de tegenstoot werd DBGC tweemaal dreigend, maar Jeroen Sep kon niet tot een vlammend schot komen om de keeper echt te verontrusten. Bij één van de pogingen kwam hij ongelukkig ten val, waardoor Sep de wedstrijd in de rust moest staken. Vlak voor rust kwam Sportlust’46 uit een vloeiende aanval over de linkerkant (die deze wedstrijd op de brommer afwerkte) op 2-0 na een droge knal in het dak van het doel.

In de tweede helft probeerde DBGC als team compact te blijven spelen om de ruimtes zo klein mogelijk te maken voor de tegenstander. In minuut ’67 kwam Sportlust’46 op 3-0. Een slimme pass achter de verdediging werd door een van de aanvallers met de punt van de schoen vlak voor keeper Nieuwland in het doel getikt. Na een ongelukkige handsbal van debutant Tijme van de Veeken kreeg de thuisploeg vervolgens nog een strafschop die onberispelijk werd binnen geschoten.

Zo eindigde dit duel in 4-0 en gezien het spelbeeld was deze overwinning niet meer dan terecht. DBGC kan zich nu richten op het belangrijke laatste duel voor de winterstop. Aanstaande zaterdag komt Tholense Boys namelijk naar Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Marcel Vervloed, Thijs Tromp, Arnaud Dees, Tijme van de Veeken, Yannick Lugthart, Tim Mackloet (’85 Nick v/d Ochtend), Jacco de Gast, Lars van Es, Jeroen Sep (’46 Robert Koster), Derrick Dubbeld.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt