DBGC doet zichzelf tekort tegen Tholense Boys

23.12.2018

DBGC heeft de twee overwinningen op rij geen goed vervolg kunnen geven. In een spannend duel had DBGC recht op minimaal een punt, maar werd het 0-1 voor Tholense Boys.

Op een lastig bespeelbaar veld probeerde DBGC het initiatief te nemen. Aan beide kanten werden in de eerste helft weinig grote kansen gecreëerd. Na twintig minuten spelen leed DBGC balverlies ter hoogte van de middenlijn. De organisatie was op dat moment niet goed waardoor een snelle aanvaller van Tholense Boys na een steekpass op keeper Nieuwland af kon. Hij bleef rustig en zorgde voor de 0-1.

DBGC slaagde er in het eerste bedrijf niet in om tot uitgespeelde kansen te komen. Een afstandsschot van Tim Mackloet was nog het meest dreigend. De ruststand was dan ook 0-1.

In de tweede helft kwam er een beter DBGC uit de de kleedkamer. De tegenstander werd achteruit gedrukt en er kwamen kansen. Een kopbal van Wilko Pulleman verdween over na een goede voorzet van Lars van Es. Tim Mackloet kwam net niet tot een schot toen hij in het zestienmetergebied vrij werd gespeeld.

De grootste kans was voor Wilko Pulleman die de bal afpakte van een verdediger en oog en oog met de doelman rakelings over schoot. DBGC bleef drukzetten op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Deze viel echter niet waardoor DBGC met een nederlaag de winterstop in gaat.

Gezien het spelbeeld en de kansen was een gelijkspel vandaag meer dan verdiend geweest, maar door de kansen onbenut te laten deed DBGC zichzelf tekort. 

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Marcel Vervloed ('60 Robbert Huizer), Bas Mackloet, Arnaud Dees, Dimri Vogelaar, Robert Koster ('76 Yoeri Pollemans) Jacco de Gast, Tim Mackloet, Lars van Es, Wilko Pulleman, Yannick Lugthart.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt