DBGC verliest van Yerseke

11.02.2019

DBGC is er niet in geslaagd om de overwinning tegen Krabbendijke een goed vervolg te geven. Op een winderig Sportpark de Koepel verloren de mannen van trainer Wim Nieuwland met 1-2.

DBGC begon aardig aan het duel tegen directe concurrent Yerseke. In de openingsfase probeerde DBGC het initiatief te nemen. Uit een vlot lopende aanval vond Jeroen Sep de vrijstaande Thijs Tromp. Zijn inzet werd gekeerd door de snel uitgekomen doelman. Uit de tegenstoot probeerde Yerseke een aantal keer gevaarlijk te worden. De wind bleek deze middag een lastige tegenstander en zorgde meerdere keren voor gevaarlijke situaties waarbij het moeilijk was om de bal goed in te schatten. Uit een van de tegenaanvallen van Yerseke ging de linksbuiten van de bezoekers over de knie bij Wilko Pulleman. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dit buitenkansje werd benut door Yerseke.

DBGC probeerde snel haar rug te rechten. Uit een ingooi werd Thijs Tromp bereikt in het zestienmetergebied. Na sterk doorzetten vond hij Tim Mackloet die de bal langs de doelman schoot en de verdiende gelijkmaker maakte.

In de tweede helft probeerde DBGC op zoek te gaan naar de overwinning. De kansen kwamen al snel in de tweede helpt. Yannick Lugthart werd diepgestuurd, maar al glijdend ging zijn inzet naast het doel. Niet veel later stuurde Wilko Pulleman Jeroen Sep diep. Zijn inzet verdween over het doel van Yerseke. Na een fraaie solo kreeg Tim Mackloet een flinke kans op de voorsprong, maar ook zijn inzet ging naast het doel.

Yerseke werd in de omschakeling af en toe gevaarlijk, maar lange tijd leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. In de slotfase kregen de bezoekers een vrije trap aan de zijkant van het veld. De voorzet werd het strafschopgebied ingeslingerd. Keeper Roy Nieuwland kwam te laat om de bal te verwerken, waarna een van de aanvallers de bal in het lege doel kopte.

In de slotfase ging DBCC nog in de achtervolging, maar de gelijkmaker bleef uit. Hierdoor leed DBGC een onnodige nederlaag. Wanneer het beter met de kansen was omgesprongen had deze wedstrijd anders kunnen verlopen. Aanstaande zaterdag kan DBGC zich revancheren met een uitwedstrijd tegen Bruse Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer (’65 Niels v/d Kooij), Martijn Bakker, Wilko Pulleman, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Yannick Lugthart, Jacco de Gast, Jeroen Sep, Thijs Tromp, Tim Mackloet.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt