DBGC wint opnieuw

10.03.2019

DBGC is er opnieuw in geslaagd om de drie punten op een winderig Sportpark de Koepel te houden. Tegen rode lantaarndrager Nieuwdorp werd het 2-0.

DBGC begon goed aan het duel en probeerde de ruimte te vinden achter de defensie van Nieuwdorp. De harde wind bleek een handicap in deze wedstrijd, waarbij veel voorzetten of lange passes op een totaal andere plek terecht kwamen. Na een kwartier spelen kwam Thijs Tromp na een goede combinatie vrij. Zijn schot uit de draai ging via de lat over het doel. Tegenstander Nieuwdorp hanteerde de lange bal op hun boomlange spits om zo met lopende mensen voor dreiging te zorgen. Door de harde wind lukte dit niet. Uit een hoekschop werden de bezoekers wel gevaarlijk, maar gelukkig bracht Yannick Lugthart op de lijn redding.

Omdat beide teams weinig ruimte weg gaven was dit een duel zonder veel kansen. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft ging DBGC op zoek naar de overwinning. Nieuwdorp werd teruggedrongen en een goal kon niet uitblijven. Na ongeveer een uur spelen viel een afvallende bal bij een hoekschop voor de voeten van Lars van Es. Zijn inzet werd geblokt waarna Thijs Tromp er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te schieten. Via Jacco de Gast had DBGC al op 2-0 kunnen komen maar zijn inzet ging net naast.

Een kwartier voor tijd brak Jeroen Sep door aan de linkerkant. Zijn panklare voorzet werd door Lars van Es binnen gewerkt. De scheidsrechter keurde de goal echter af voor vermeend duwen. Nieuwdorp wist met een van hun vele lange ballen toch één keer dreigend te worden, maar keeper Nieuwland en Sonny Noordermeer slaagde erin om de bal voor de lijn tegen te houden. 5 minuten voor tijd gooide DBGC het duel in het slot. Aanvoerder Tim Mackloet draaide zich knap vrij en vond aan de linkerkant de volledig vrijstaande Thijs Tromp. Met de uitgekomen doelman voor hem bleef hij ijskoud en zorgde zo voor de bevrijdende 2-0.

Zo pakte DBGC een volledig verdiende maar ietwat moeizame zege en start het zodoende goed aan de derde periode. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij Tholense Boys.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Robert Koster, Wilko Pulleman, Martijn Bakker, Sonny Noordermeer ('72 Mitchel Heemes), Jacco de Gast, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Lars van Es ('70 Nick van den Ochtend).

Beelden DBGC-Nieuwdorp

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt