DBGC klopt Serooskerke

08.04.2019

DBGC heeft na twee gelijke spelen weer een overwinning kunnen toevoegen. In een spannend duel won DBGC met 1-0.

Voorafgaand aan het duel werd nestor Wilko Pulleman in het zonnetje gezet vanwege 350 wedstrijden in DBGC 1. De wedstrijd kwam vervolgens wat moeizaam op gang. Beide teams leken op zoek naar het juiste ritme en er werden in de beginfase dan ook niet veel kansen gecreëerd.  Na ruim twintig minuten spelen leek Jeroen Sep na goed doorzetten DBGC op voorsprong te zetten, maar zijn inzet verdween rakelings naast het doel. Aan de andere kant scoorde Serooskerke uit een tegenaanval de 0-1, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Via een kopbal van Jeroen Sep was DBGC nog eenmaal dreigend, maar deze bal verdween over het doel. De ruststand was dan ook 0-0.


In de tweede helft schakelde DBGC vanaf de aftrap naar een meer aanvallende variant. Dit resulteerde in enkele dreigende moment en zo pakte DBGC het initiatief in dit duel. In een tegenaanval werd Yannick Lugthart aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld. Zijn perfecte voorzet werd door Jeroen Sep in een keer uit de lucht op doel geschoten. Dit schot bleek te machtig voor de doelman, waardoor DBGC de leiding nam. Sep maakte hiermee zijn 129e goal voor DBGC en passeerde zo all-time clubtopscoorder Hans Teijn.
In de laatste fase van het duel probeerde DBGC controle te houden. Met een hard schot van randje zestien werd keeper Nieuwland op de proef gesteld, maar hij keerde deze inzet uitstekend. Het duel werd iets grimmiger en de scheidsrechter gaf uiteindelijk zes gele kaarten. Na 8 minuten blessuretijd floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en pakte DBGC drie belangrijke punten.


Op de ranglijst bezet DBGC nog altijd de zevende plaats. Acht punten boven de streep die bepaalt of er wel of geen nacompetitie gespeeld moet worden tegen degradatie. In de strijd om de derde periode is het ongemeen spannend. Zo staat DBGC in deze periode op plek vijf op slechts twee punten achterstand van Bruse Boys dat 1e staat.
Het beloven dus interessante weken te worden voor de mannen van trainer Wim Nieuwland met om te beginnen volgende week zaterdag het uitduel met SSV ’65 uit Goes dat met 2-3 won op bezoek bij NSVV.


Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Martijn Bakker, Wilko Pulleman, Arnaud Dees (’70 Bas Mackloet), Dimri Vogelaar (’78 Nick van den Ochtend) , Robert Koster, Jacco de Gast (’85 Niels van der Kooij), Tim Mackloet, Jeroen Sep, Thijs Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt