DBGC speelt gelijk in knotsgek duel

15.04.2019

DBGC heeft aan het uitduel met SSV’65 in Goes één punt overgehouden. In een knotsgek duel gaf DBGC een 1-3 voorsprong uit handen en stond het na 90 minuten voetbal maar liefst 4-4.


DBGC begon gehavend aan het duel met SSV’65. Maar liefst zes spelers ontbraken om uiteenlopende redenen en daarom namen A-junioren Tijme van der Veeken en Sjoerd van der Zaan plaats op de reservebank. DBGC maakte in de openingsfase het spel en werd via verzorgd voetbal een aantal keer dreigend. Uiteindelijk slaagde Wilko Pulleman er met een lange bal in om Jeroen Sep vrij te spelen voor de keeper. Met een leep balletje verschalkte hij de doelman en zorgde zo voor de verdiende voorsprong. DBGC gaf in de eerste helft weinig kansen weg en hield de controle over het duel. Tot kort voor rust een afvallende bal opnieuw werd ingebracht en een vrijstaande aanvaller van SSV’65 met een simpele voetbeweging de stand weer gelijk kon trekken. Vlak voor rust raakte Wilko Pulleman geblesseerd, waardoor hij na de rust niet meer terugkwam binnen de lijnen.

In de tweede helft bleef DBGC op zoek naar mogelijkheden en deze kwamen er ook. Na goed terugleggen op Thijs Tromp slaagde hij er met een acrobatische omhaal in om DBGC opnieuw aan de leiding te brengen. Niet veel later werd Jeroen Sep vrijgespeeld en met een harde droge knal zette hij DBGC op een 1-3 voorsprong. DBGC gaf het duel vervolgens compleet uit handen. In een tijdsbestek van tien minuten verdwenen er drie ballen, soms op mirculeuze wijze, in het doel van keeper Roy Nieuwland. Zo keek DBGC plotseling tegen een achterstand aan. Tien minuten voor tijd wist invaller Sjoerd van der Zaan met een perfecte steekpass Jeroen Sep opnieuw vrij te spelen. De aanvaller zorgde met zijn derde van de middag voor de belangrijke gelijkmaker.

Natuurlijk had DBGC de 1-3 voorsprong nooit meer uit handen mogen geven. Desondanks wist het nog een keer de rug te rechten en met een 4-4 gelijkspel een punt mee naar Oude-Tonge te nemen. Een wedstrijd in 2E is nooit saai zullen we maar zeggen. Aanstaande zaterdag speelt DBGC thuis tegen Oostkapelle.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Wilko Pulleman (’46 Tijme van der Veeke), Arnaud Dees, Dimri Vogelaar (’75 Sjoerd van der Zaan), Robert Koster, Robbert Huizer, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Thijs Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt