DBGC stelt teleur in Zierikzee

13.05.2019

DBGC is er niet in geslaagd om de drie punten uit Zierikzee mee te nemen. In een moeizaam duel tegen MZC’11 werd het 2-0 voor de thuisploeg.

DBGC begon met de wind tegen aan het uitduel met MZC’11 en deze bleek geregeld van invloed bij het wegwerken van de bal. DBGC probeerde in de beginfase het initiatief te nemen. Bij vlagen lukte dit ook, maar op sommige momenten werd de ploeg van trainer Wim Nieuwland goed vast gezet door MZC’11 waardoor voor de lange bal gekozen moest worden. De wind bleek op deze momenten vaak een hinderlijke factor. Uit aan aardige aanval over meerder schijven vond Jacco de Gast de vrijstaande Jeroen Sep. Hij vond echter net geen gaatje om een schot te lossen, waardoor de stand onveranderd bleef. Uit de tegenaanval moest DBGC alert zijn. Keeper Nieuwland moest zich eenmaal voor een lage voorzet gooien om zo een aanval onschadelijk te maken. Gescoord werd er niet in de eerste helft waardoor beide ploegen met de brilstand de kleedkamer in gingen.

In de tweede helft domineerde DBGC in verschillende fases het duel. Via Jeroen Sep kreeg het aan kleine mogelijkheid, maar zijn inzet verdween naast. Niet veel later kraag Tim Mackloet de uitgelezen kans om de ban te breken, maar zijn inzet werd geblokt door de doelman. Een goal hing in de lucht maar deze viel helaas voor DBGC aan de andere kant. Keeper Nieuwland speelde tien minuten voor tijd Jacco de Gast in op het middenveld. Hij werd direct onder druk gezet en verloor de bal. De aanvaller van MZC’11 kon zo één op één met keeper Nieuwland en schoof beheerst de 1-0 binnen. DBGC ging op zoek naar de gelijkmaker en was via Bas Mackloet nog dichtbij, maar zijn inzet verdween over het doel. In de slotfase van het duel kreeg Martijn Bakker zijn tweede gele kaart en moest DBGC met tien man verder. Niet veel later viel de beslissing. Een bal in de ruimte achter de DBGC-defensie werd goed meegenomen door een Zeeuwse aanvaller. Hij kapte Arnaud Dees uit en schoot de bal langs keeper Nieuwland.

Zo liet DBGC deze wedstrijd uit handen glippen, aangezien de kansen om op voorsprong te komen er zeker geweest zijn. Volgende week speelt DBGC thuis tegen Axel haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.


Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Sonny Noordermeer (’60 Bas Mackloet), Martijn Bakker, Arnaud Dees, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Thijs Tromp, Jacco de Gast, Jeroen Sep, Tim Mackloet.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt