Blamage voor DBGC

20.05.2019

DBGC is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om haar laatste thuisduel van dit seizoen in winst om te zetten. Op een ontluisterende manier gaf DBGC een voorsprong volledig uit handen om uiteindelijk met 4-6 te verliezen.

DBGC begon moeizaam aan het duel met FC Axel dat de punten hard nodig heeft om de nacompetitie tegen degradatie te kunnen ontlopen. Balverlies op het middelveld werd na tien minuten spelen hard afgestraft door de bezoekers. Een leep balletje achter de defensie werd achter keeper Mark Stroom geschoten waardoor Axel de leiding nam. DBGC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een sterke fase van DBGC waarin maar liefst drie keer werd gescoord in vijf minuten tijd. Jeroen Sep zorgde met een harde knal voor de 1-1. Niet veel later speelde Thijs Tromp zichzelf vrij en zorgde met een bekeken schot voor de 2-1. Uit een mooie lange bal bereikte Bas Mackloet aanvoerder Tim Mackloet die met het hoofd de keeper verschalkte en zo voor de 3-1 zorgde. Vlak voor rust ging Arnaud Dees in de fout. Het balverlies in de opbouw werd afgestraft waardoor Axel de spanning terugbracht in het duel en beide teams met een 3-2 ruststand de kleedkamer in gingen.

Iedereen was zich bewust van de krappe voorsprong en wist dus dat scherpte nodig zou zijn in de tweede helft. Hier kwam in de tweede helft weinig van terecht. Tot twee keer toe werd er balverlies geleden op een plek waar dit niet kan en zo kwam Axel in eerste instantie op 3-3. Ook ontstond op deze manier een één op één situatie waarin keeper Mark Stroom een Axelse aanvaller vloerde. De scheidsrechter besloot een strafschop toe te kennen en Stroom mocht gaan douchen. Met invaller Tijmen van der Veeke op doel kon Axel aanleggen van elf meter. Axel kwam zo binnen tien minuten na rust op een 3-4 voorsprong. Uiteindelijk liepen de bezoekers uit naar een 3-6 voorsprong en mocht DBGC blij zijn dat het hierbij bleef. In de slotfase wist Thijs Tromp met een individuele actie nog voor de 4-6 te zorgen, maar hier bleef het dan ook bij.

DBGC kan zo terugkijken op een dramatische laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, waarbij schaamrood op de kaken zeker niet ongepast is. Volgende week kan DBGC zich revancheren van deze blamage in de laatste wedstrijd van dit seizoen op bezoek bij kampioen Terneuzense Boys.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Yannick Lugthart, Sonny Noordermeer (’75 Wilko Pulleman), Bas Mackloet (’70 Sjoerd v/d Zaan), Arnaud Dees (’53 Tijme v/d Veeken), Dimri Vogelaar, Robert Koster, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Jeroen Sep.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt