DBGC sluit af met zege bij kampioen

27.05.2019

DBGC is er in geslaagd om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. In het zonnige Terneuzen werd in een ietwat gezapig duel met 1-2 gewonnen bij de kampioen Terneuzense Boys.

Voor beide ploegen stond er voorafgaand aan het duel niet veel meer op het spel. Terneuzense Boys was al gekroond tot kampioen. DBGC hoefde niet meer naar onder te kijken en ook het halen van een eventuele periode titel was uit beeld verdwenen. Dit resulteerde in een ietwat gezapig potje waarin beide ploegen de bal rustig rond speelden. Na een minuut of twintig kreeg Yannick Lugthart een aardige kans, maar zijn inzet verdween hoog over het doel. Niet veel later draaide de spits van Terneuzense Boys zich knap vrij, maar zijn harde schot werd gekeerd door keeper Nieuwland.

Verder gebeurde er niet bijzonder veel voor de goals waardoor beide teams met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en DBGC ging op zoek naar een doelpunt. Na bijna een uur spelen slaagde Thijs Tromp hierin. Hij maakte de bal knap vrij en schoot de bal beheerst achter de doelman waardoor DBGC de leiding nam. In minuut 72 viel Mitchel Heemes in bij DBGC. Nog in dezelfde minuut mocht hij gaan douchen na een wel erg zware straf van de arbiter van dienst. In een actie waarin hij druk op de bal ging zetten gleed hij uit en raakte daarbij zijn tegenstander. De scheidsrechter besloot om Heemes binnen 20 seconden de rode kaart te tonen in een verder uiterst sportieve wedstrijd.

Niet veel later was het opnieuw de spits van Terneuzense Boys die zich knap vrij draaide en met een bekeken schot voor de gelijkmaker zorgde. Met tien man bleef DBGC op zoek gaan naar de overwinning. Uit een schitterende aanval waarbij de defensie van Terneuzen werd uitgespeeld mocht Niels van der Kooij DBGC weer op voorsprong schieten en bracht de ploeg zo naar het linker rijtje van de ranglijst.

In de slotfase kreeg Jeroen Sep nog twee goede kansen om het duel te beslissen, maar deze pogingen gingen er niet in. Desondanks bleef de stand onveranderd en won DBGC haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Door deze zege eindigt DBGC op de zevende plaats op de ranglijst en dus in het linker rijtje.
De uitdaging voor de mannen van trainer Wim Nieuwland is om volgend seizoen constanter te presteren om zo aansluiting te vinden bij de bovenste regionen.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Bas Mackloet, Wilko Pulleman (’60 Niels v/d Kooij), Arnaud Dees, Dimri Vogelaar (’72 Mithchel Heemes), Sonny Noordermeer, Jacco de Gast, Tim Mackloet (’80 Sjoerd v/d Zaan), Jeroen Sep, Thij Tromp.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt