DBGC ZIET AF VAN TRAININGEN JEUGD 13 -18

07.05.2020

De overheid probeert de gezondheidsmaatregelen voorzichtig te versoepelen. Onder strikte voorwaarden gaan bedrijven en instellingen weer in afgeslankte vorm open. Bij DBGC zijn de trainingen voor kinderen tot en met 12 jaar weer opgepakt.

Inmiddels zijn ook trainingen voor 13 tot en met 18 weer toegestaan. Over de voorwaarden waaronder dat dient te gebeuren maakt iedere club zijn eigen afweging, zo ook DBGC. Alle argumenten voor en tegen zijn serieus overwogen. Alles bij elkaar heeft dat geleid tot de beslissing dat we bij DBGC de trainingen voor deze categorie nog NIET gaan oppakken. We snappen terdege dat dit besluit bij sommigen tot teleurstelling en misschien ook wel onbegrip zal leiden. Natuurlijk zouden we het liefst met jullie aan de gang gaan, maar er zijn een aantal zwaarwegende redenen waarom we dat niet doen.

Misschien wel het belangrijkste argument tegen is de 1,5 meter maatregel. Natuurlijk zijn er genoeg nieuwe en originele oefenvormen om veilig op die afstand te kunnen trainen, maar het spelen van een “echte” partij en duels zijn niet mogelijk. Veel spelers en trainers zien dat niet zo zitten. Daarbij is de veldcapaciteit (alleen veld 3 beschikbaar) bij DBGC momenteel beperkt. Dat houdt in dat er pas vanaf 20.00 uur getraind zou kunnen worden, omdat dan pas de trainingen voor de categorie tot en met 12 jaar stoppen. Verder moet er altijd een coördinator aanwezig zijn en qua beschikbaarheid kunnen we die garantie niet geven.

We gaan ervan uit dat jullie erop vertrouwen dat de jeugdcommissie goed heeft nagedacht  over deze beslissing. Spelers moeten het zien zitten, trainers moeten het zien zitten ………… alles bij elkaar toch wel erg veel  “mitsen en maren”.

We hopen jullie bij de start van het nieuwe seizoen in goede gezondheid weer aan te treffen om het spelletje te spelen zoals het bedoeld is.

Met vriendelijke groet,

jeugdcommissie DBGC

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt