VAN DE VOORZITTER

10.09.2019

De bal rolt weer in het nieuwe seizoen, de trainingen zijn begonnen en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Iedereen is benieuwd wat het nieuwe seizoen ons op sportief gebied zal gaan brengen.

Alle teams starten met een drietal bekerwedstrijden en daarna zullen de nieuwe competitie wedstrijden gaan beginnen.
Het kader, trainers en leiders, is voor alle teams ingevuld, zodat alle voetballers(sters) dit seizoen weer met deskundige begeleiding het seizoen gaan starten.
Het zomerkamp heeft traditioneel in de 1e schoolvakantie week (onder tropische omstandigheden!!) plaatsgevonden en we kunnen terugkijken op een prima geslaagd kamp met heel veel deelnemers en leiders.

Zoals eind vorig seizoen al is vermeld zal de ver(nieuw)bouw van onze kleedlokalen nog op zich moeten laten wachten. De gemeente heeft voorlopig nog geen akkoord gegeven op onze plannen. Dit betekent dat wij echter met ingang van dit seizoen geen gebruik meer zullen maken van de portocabins. De kleedkamers en douche unit zijn in een dusdanige slechte staat dat wij het niet meer verantwoord vinden om onze leden in deze ruimten om te laten kleden en te douchen. Hierdoor zullen wij op zaterdagen met veel thuiswedstrijden de nodige omzettingen moeten maken om het totale programma logistiek ingedeeld te krijgen. In het ergste geval zullen er misschien zelfs thuiswedstrijden omgezet moeten worden naar een uitwedstrijd. We begrijpen dat dit een verre van ideale situatie is, maar wij hebben helaas geen andere keuze.
Momenteel zijn we wel met de gemeente in overleg voor het plaatsen van vervangende kleedunits als voorloper van een mogelijke start van de ver(nieuw)bouw plannen in 2020. We hopen op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen over deze (tussen)oplossing.
Het bestuur maakt zich momenteel grote zorgen over de invulling van een aantal vrijwilligersfuncties, met name bar en keuken personeel, medewerkers voor het schoonmaken van kleedkamers en kantine en vrijwilligers voor de werkploeg zijn heel erg dun gezaaid, waardoor we ook hier minder populaire maatregelen (zoals sluiten van keuken en/of kantine!!) zullen moeten gaan nemen.
Wij zullen op korte termijn met een aantal laatste pogingen komen om dergelijke maatregelen te voorkomen, maar wij doen bij deze al een dringende oproep om zich op te geven voor de invulling van deze vrijwilligerstaken. Je kunt je aanmelden bij elk bestuurslid middels een telefoontje of een mailtje. Als we allemaal een aantal keer per seizoen deze taken willen oppakken komen we een heel eind….
Hierbij wens ik iedereen heel veel plezier en sportief succes in het nieuwe seizoen.

René van den Berg
voorzitter s.v. D.B.G.C.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt