DBGC verliest van Heerjansdam

15.09.2019

DBGC heeft in de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi een nederlaag moeten incasseren. Op een warm Sportpark de Koepel werd het 1-3 tegen 1e klasser Heerjansdam.

Heerjansdam begon sterk aan het duel en drukte DBGC vrijwel direct terug op eigen helft. DBGC slaagde er in de openingsfase niet in om onder de druk uit te spelen.Toch was de eerste kans voor DBGC. Jeroen Sep ontfutselde de bal van een Heerjansdamse verdediger, maar zijn inzet kon worden gekeerd door de doelman. Na vijftien minuten spelen kwamen de bezoekers vervolgens terecht op 0-1. Een snelle tegenaanval werd in twee instanties achter keeper Mark Stroom gewerkt. Niet veel later speelde Heerjansdam een snelle bal richting de spits die de bal met het hoofd klaar legde voor zijn collega voorin die voor de 0-2 zorgde. Tussendoor was DBGC via Ramon de Man dreigend, maar zijn schot kon de keeper niet in verlegenheid brengen. Vlak voor rust tikte Bas Mackloet een rappe aanvaller aan in het zestienmetergebied waardoor de scheidsrechter de bal op elf meter legde. Hiermee werd de ruststand van 0-3 bereikt.

In de tweede helft kantelde het beeld van de wedstrijd. DBGC kwam veel vaker van eigen helft af en slaagde erin om de voetballende oplossing te vinden. Dit resulteerde in enkele dreigende situaties zonder dat er werd gescoord. Na ruim een uur spelen wist Melchior Coolbergen over links door te breken. Via Ramon de Man kwam de bal vervolgens bij Jeroen Sep die hard en zuiver raak schoot en zo voor de 1-3 zorgde.Vlak voor tijd ontsnapte Sep aan de buitenspelval, maar één op één met de doelman won laatstgenoemde waardoor de stand onveranderd bleef.

Zo verloor DBGC dit duel, maar kan het terugkijken op een heel behoorlijke tweede helft van dit duel. DBGC is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Desondanks toonde DBGC zich op een positieve manier tegen drie goede tegenstanders en is het klaar voor de competitie die aanstaande zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Yannick Lugthart, Bas Mackloet, Wilko Pulleman ('60 Martijn Bakker), Arnaud Dees, Melchior Coolbergen, Robert Koster ('75 Wouter Tromp), Sonny Noordermeer, Thijs Tromp ('65 Jacco de Gast), Jeroen Sep, Ramon de Man.

Beelden: Goal Jeroen Sep

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt