DBGC opent met nederlaag

22.09.2019

DBGC is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd om te zetten in een overwinning. Op een zonnig Sportpark de Koepel werd het 1-3 voor Nieuwenhoorn.

DBGC kende een droomstart. Na een snelle combinatie stuurde Jacco de Gast al in de eerste minuut Jeroen Sep weg. Één op één met de doelman bleef hij ijzig kalm en schoot fraai de 1-0 op het scorebord.

Nieuwenhoorn probeerde zich snel te herpakken en zocht met de lange bal veelvuldig hun centrale aanvaller. Na een kwartier spelen kwam de spits hard in botsing met keeper Nieuwland. Door een op het oog flinke blessure aan de neus moest hij het veld verlaten. Na ruim twintig minuten spelen wist Thijs Tromp zich op karakteristieke wijze vrij te spelen. Zijn inzet werd met de voet gekeerd door de doelman. Na een half uur spelen brak Nieuwenhoorn door de defensie van DBGC. De bal werd breed gelegd en de 1-1 was een feit. In een gelijkopgaande eerste helft werd vervolgens niet meer gescoord waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft ontstond al snel een ander beeld. Nieuwenhoorn maakte het spel en DBGC werd gedwongen om tegen te houden. Vijf minuten na rust was de organisatie van DBGC niet op orde. Een rappe Nieuwenhoornse aanvaller werd vrijgespeeld en schoot snoeihard de 1-2 op het scorebord. DBGC moest in de achtervolging, maar slaagde er niet meer in om aanvallend een vuist te maken. Het duel leek af te stevenen op een nipte overwinning voor de bezoekers, maar vlak voor tijd wist de spits van Nieuwenhoorn nogmaals het net te vinden door te profieren van slordig balverlies van DBGC.

DBGC speelde een behoorlijke eerste helft waarin het spelbeeld gelijkwaardig was. In de tweede helft was Nieuwenhoorn de bovenliggende partij en won daarom verdiend. Volgende week een nieuwe kans voor DBGC wanneer het op bezoek gaat bij FC Axel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Bas Mackloet ('58 Martijn Bakker), Wilko Pulleman, Arnaud Dees, Melchior Coolbergen, Robert Koster ('70 Wouter Tromp) Sonny Noordermeer, Jacco de Gast, Jeroen Sep, Thijs Tromp ('46 Ramon de Man).

Beelden goal Jeroen Sep.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt