SPRANKJE HOOP VOOR ACCOMMODATIE DBGC

25.09.2019

De gemeente Goeree Overflakkee heeft met een bedrag van ruim 41.000 euro bijgedragen aan nieuwe tijdelijke kleedkamerunits op De Koepel.
Dinsdag 24 september rond het middaguur hing de compleet uitgewoonde noodvoorziening die sinds 2012 als kleed- en douchegelegenheid had gediend, in de takels. Op zeer korte termijn wordt door de firma Van Hamburg een nieuwe en uitgebreidere tijdelijke kleedaccommodatie geplaatst.

Het bouwteam van DBGC beschikt sinds april 2019 over een gedetailleerd bouwplan voor een volledige renovatie van de accommodatie. Daarin zijn duurzame (gasloze) installaties opgenomen. Wat betreft duurzaamheid heeft het bouwteam op aanraden van de gemeente overlegd met een gerenommeerd adviesbureau. Naast het installeren en huren van de noodaccommodatie tot 1 januari 2020 zitten de gemaakte kosten voor het adviesbureau in het beschikbaar gestelde bedrag van ruim 41.000 euro .

Na een bezoek afgelopen voorjaar door 5 gemeenteraadsfracties aan De Koepel is de achterstalligheid en de haveloze staat van onze accommodatie genoegzaam bekend. Vitale Kernen, PVDA, ChristenUnie en Lijst Jan Zwerus dienden vlak voor het zomerreces zelfs een motie in om DBGC per direct financieel tegemoet te komen bij de volledige renovatie volgens het duurzame bouwplan. Helaas haalde de motie net geen meerderheid, ondanks alle begrip voor de acute accommodatieproblemen van onze club.

De nieuwe portocabins helpen DBGC  weer voor even uit de brand, maar de noodzaak grondig te renoveren blijft onverminderd. Het bestuur zal met het bouwteam de wens tot een permanente toekomstbestendige accommodatie blijven benadrukken.

 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt