DBGC doet zichzelf tekort in Zierikzee

21.10.2019

DBGC is er niet in geslaagd om punten te pakken in Zierikzee. In een open duel werd het 2-1 voor MZC'11.

DBGC begon goed aan het duel en nam direct het initiatief. Dit resulteerde in een grote kans, maar de bal breed van Jeroen Sep bereikte de meegelopen Ramon de Man niet. In de tegenstoot was MZC'11 dreigend, maar ook hun eerste kans werd om zeep geholpen. In het verdere verloop van de eerste helft had DBGC het beste van het spel, creëerde het diverse kansen, maar deze werden telkens niet goed uitgespeeld, naast geschoten of de doelman van de thuisploeg lag in de weg. Uit een tegenaanval van MZC'11 was de organisatie van DBGC niet op orde en ontsnapte een rappe vleugelaanvaller. In het één op één duel werd de aanvaller licht beroerd door Robert Koster waarna hij viel en de scheidsrechter besloot om een strafschop te geven. Na de achterstand kreeg DBGC opnieuw enkele kansen om tot scoren te komen, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Vlak voor rust kwam MZC'11 uit een vrije trap tegen de verhouding in op 2-0.

In de tweede helft moest DBGC deze dreun zien te verwerken en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Hierbij werd ver naar voren gespeeld waardoor er achterin ruimte werd weggegeven. De aanvallers van MZC'11 speelde dit enkele keren niet goed uit of keeper Nieuwland was op zijn post om redding te brengen. Na ruim 70 minuten spelen brak Jeroen Sep door aan de linkerkant van het veld. Zijn lage voorzet werd door Wilko Pulleman binnen gelopen. In de slotfase probeerde DBGC met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Zo deed DBGC zichzelf zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft tekort en was een gelijkspel in dit duel een betere afspiegeling geweest. Volgende week wacht DBGC een belangrijk thuisduel met hekkensluiter Walcheren.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Martijn Bakker, Arnaud Dees ('72 Arno van Vugt), Melchior Coolbergen, Robert Koster, ('83 Wouter Tromp)Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Wilko Pulleman, Ramon de Man ('65 Niels van der Kooij).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt