DBGC speelt gelijk in Hellevoetsluis

04.11.2019

DBGC heeft één punt overgehouden aan de confrontatie met Hellevoetsluis. In een gelijk opgaande wedstrijd wisten beide teams niet tot scoren te komen en bleef het 0-0.

DBGC begon goed aan het duel in een winderig Hellevoetsluis. Direct vanaf de aftrap zaten de mannen van trainer Wim Nieuwland kort op hun directe tegenstander en werd er in balbezit geduldig gezocht naar de vrije man. Grote kansen waren er voor beide goals in de openingsfase niet te noteren. Na ruim een kwartier spelen kreeg DBGC de overhand in het duel. Steeds vaker lukte het om op een voetballende manier de weg naar voren te vinden. Uit een vloeiende aanval speelde Bas Mackloet uiteindelijk Jeroen Sep vrij. Zijn harde inzet werd knap gepareerd door de doelman, waardoor de stand onveranderd bleef. Hellevoetsluis was enkele keren dreigend met afstandsschoten, maar keeper Nieuwland was op zijn post. Kort voor rust schoot Jacco de Gast rakelings naast het doel van Hellevoetsluis. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft ontstond al vrij snel een gelijkwaardig spelbeeld. DBGC werd bij vlagen iets meer teruggedrongen op eigen helft, maar gaf weinig kansen weg. Na ruim een uur spelen werd een van de Hellevoetse aanvallers vrij gespeeld, maar zijn inzet werd knap gestopt door Nieuwland. In de tegenstoot kreeg DBGC de bal enkele keren net niet lekker mee waardoor het echte gevaar achterwege bleef. Jeroen Sep kreeg nog een behoorlijke kans, maar zijn inzet met links mistte kracht om de doelman in verlegenheid te brengen. Uit een goede voorzet van Yannick Lugthart kopte Niels van der Kooij net over het doel van Hellevoetsluis. In de slotfase kreeg de thuisploeg enkele corners en hierdoor ontstonden wat dreigende situaties. Eén keer moest keeper Nieuwland echt redding brengen, maar gescoord werd er niet.

Hierdoor hielden beide ploegen één punt over aan dit duel en dat was gezien het spelbeeld wel terecht te noemen. Aanstaande zaterdag speelt DBGC thuis tegen Yerseke dat dit weekend met 2-2 gelijk speelde tegen ’s-Heer Arendskerke.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Bas Mackloet, Arnaud Dees, Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer (’75 Wouter Tromp), Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Wilko Pulleman (’62 Niels van der Kooij), Ramon de Man.

 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt