DBGC pakt punt tegen Yerseke

10.11.2019

DBGC heeft zaterdag één punt op Sportpark de Koepel weten te houden. Na een pittig duel werd het 1-1.

Voor de wedstrijd werd aanvoerder Tim Mackloet (26) in het zonnetje gezet omdat hij tegen Yerseke zijn 250e duel in DBGC 1 speelde. Na dit bijzondere moment begon DBGC goed aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap nam DBGC het initiatief en zocht op het matig bespeelbare veld de ruimtes achter de defensie van Yerseke. Met een lange bal bereikte Bas Mackloet Jeroen Sep, maar hij kwam oog in oog met de doelman niet uit met zijn passen, waardoor deze kans niet werd omgezet in een goal.

Gedurende de eerste helft nam Yerseke het initiatief over zonder dat dit direct voor veel gevaar zorgde. Vlak voor rust bracht DBGC zichzelf in de problemen door achterin slordig rond te spelen, maar de inzet van Yerseke verdween over het doel. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft hield Yerseke het initiatief. DBGC wist met kunst en vliegwerk enkele zekere doelpunten te voorkomen door de bal van de lijn te houden. Na een uur spelen was het wel raak voor de bezoekers door een poeier van spits De Koeijer, waarbij keeper Nieuwland kansloos was.

DBGC probeerde zich te herpakken en overleefde nog een aanval, waarbij de bal van de lijn werd gehaald. In het laatste kwartier had DBGC de overhand en bleef het op zoek naar de gelijkmaker. Tim Mackloet schoot al glijdend op de doelman. Uiteindelijk kwam DBGC uit een hoekschop van Jeroen Sep op 1-1 toen Bas Mackloet knap raak kopte.

In de slotfase kon het duel alle kanten op. Zo scoorde Yerseke de 1-2, maar deze treffer werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding. Niet veel later had DBGC recht op een strafschop, maar deze overtreding werd door de scheidsrechter niet waargenomen. Zo werd er niet meer gescoord en eindigde dit duel in 1-1. 

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Bas Mackloet, Wilko Pulleman, Martijn Bakker, Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer ('88 Dimri Vogelaar), Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Ramon de Man ('68 Arnaud Dees)

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt