DBGC onderuit in Bruinisse

25.11.2019

DBGC is afgelopen zaterdag tegen een ruime nederlaag aangelopen. In een koud Bruinisse werd het 6-2 voor de thuisploeg.

DBGC begon goed aan het duel in Bruinisse. De mannen van trainer Wim Nieuwland trokken het initiatief naar zich toe in het eerste kwartier. Met een aantal goede crosspasses van Dimri Vogelaar werd de ruimte gezocht achter de defensie van Bruinisse. Aanvaller Wilko Pulleman kon zijn kopballen net niet genoeg kracht of richting meegeven. Na zo’n twintig minuten spelen werd een van de Bruse aanvallers in buitenspelpositie aangespeeld. Het vlagsignaal bleef achterwege. De aanvaller legde de bal terug en zo stond DBGC tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand. Via Tim Mackloet was DBGC al snel dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging rakelings naast. Niet veel later kwam Bruse Boys uit een vrije trap op 2-0 door een dekkingsfout achterin bij DBGC. Vlak voor rust maakte DBGC bijna de aansluitingstreffer, maar de doelman had een knappe reflex op de kopbal van Tim Mackloet. De ruststand was dan ook 2-0.

In de tweede helft schoot DBGC uit de startblokken. Een fout achterin bij Bruinisse werd direct afgestraft door Wilko Pulleman; 2-1. Niet veel later kreeg Melchior Coolbergen een grote kans op de 2-2. Uit een voorzet van Yannick Lugthart kwam hij net niet uit met zijn passen. Na een uur spelen kwam Bruse Boys op 3-1. Een afstandsschot kon worden tegengehouden door keeper Nieuwland, maar in de rebound was een aanvaller van de thuisploeg, ogenschijnlijk in buitenspelpositie, als eerste bij de bal. Het vlagsignaal kwam te laat waardoor de arbiter van dienst besloot om het doelpunt goed te keuren. DBGC kreeg hierna via Wilko Pulleman nog een kans op de 3-2, maar deze bal ging er niet in. Bruse Boys liep vervolgens door matig verdedigen te gemakkelijk uit naar 5-1. Tim Mackloet wist met een bekeken schot de 5-2 op het bord te zetten, waarna Bruse Boys nog een keer scoorde en zorgde voor de 6-2 einduitslag. Mooi om te vermelden:  Vandaag maakten Scott Noordzij en Sem Vos (16) hun debuut in het eerste van DBGC. 

De uitslag doet vermoeden dat DBGC compleet is weggespeeld. De goals werden op sommige momenten te makkelijk weggegeven. Desalniettemin werden er op een goed voetballende manier veel kansen gecreëerd en dat biedt perspectief voor het duel van aanstaande zaterdag. Oostkapelle/Domburg komt dan naar Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees (’80 Scott Noordzij), Bas Mackloet, Martijn Bakker, Dimri Vogelaar (’65 Tijme van der Veeken), Sonny Noordermeer, Jacco de Gast, Melchior Coolbergen, Yannick Lugthart, Tim Mackloet, Wilko Pulleman (’75 Sem Vos).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt