DBGC sluit 2019 af met nederlaag

16.12.2019

DBGC is er op de laatste speeldag van 2019 niet in geslaagd om een resultaat te halen. In een enorm winderig Arnemuiden werd er met 5-3 verloren.

DBGC begon belabberd aan het duel. De organisatie was niet op orde. Duels werden niet gewonnen en de scherpte ontbrak dan ook totaal. Arnemuiden wist DBGC terug te dringen op eigen helft en werd enkele keren dreigend. Een uitbraak over de linkerflank werd beheerst afgerond waardoor de thuisploeg terecht op voorsprong kwam. Een voorzet werd gepakt door de wind. Verdedigers van DBGC kregen de bal niet weg, waarna keeper Nieuwland ook geen vat op de bal kreeg. Plotseling keek DBGC tegen een 2-0 achterstand aan. Tussendoor kreeg Niels van der Kooij een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdween over het doel van Arnemuiden. Na balverlies op het middenveld werd DBGC in de omschakeling verrast en maakte Arnemuiden de 3-0. Vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs op 4-0 en was deceptie compleet.

In de tweede helft moest DBGC zich herpakken en een andere wedstrijdinstelling laten zien. Er werd meer geknokt en gezocht naar in ieder geval een eretreffer. Via de net ingevallen Ramon de Man kwam DBGC op 4-1 na een bekeken schuiver. Uit een nieuwe counter van Arnemuiden greep DBGC niet in en werd het 5-1. In de slotfase van het duel knalde Niels van der Kooij de 5-2 op het scorebord. In de extra tijd tikte Van der Kooij uit een ‘waaicorner’ ook de 5-3 nog binnen, maar hier bleef het bij.

DBGC had in dit duel geen moment recht op een resultaat. Dit duel biedt dan ook stof tot nadenken in de winterstop. In januari zal er een ander team moeten staan om verandering te brengen in de stand op de ranglijst.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Martijn Bakker, Jacco de Gast, Tijme van der Veeken (’46 Sonny Noordermeer), Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Yannick Lugthart, Melchior Coolbergen (’60 Ramon de Man), Niels van der Kooij, Jeroen Sep.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt