DBGC speelt gelijk tegen Walcheren

03.02.2020

DBGC is er niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het duel met hekkensluiter Walcheren. In een doelpuntrijk duel wisten de mannen van trainer Wim Nieuwland een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-3 gelijkspel.

DBGC begon zwak aan het duel tegen Walcheren. De thuisploeg zocht de duels direct op en DBGC kon hier in de openingsfase niet in mee. Na 8 minuten spelen nam Walcheren dan ook de leiding. Uit een uitbraak wilde een speler van Walcheren de bal eigenlijk aannemen, maar deze bal verdween tergend langzaam achter keeper Nieuwland. DBGC probeerde zich direct te herpakken en creëerde verschillende kansen. De keeper wist enkele keren redding te brengen, verschillende aanvallen van DBGC werden afgevlagd of de scheidsrechter keurde een treffer van Bas Mackloet af wegens vermeend hands. Na een kwartier spelen stuurde Niels van der Kooij Jeroen Sep weg. Oog en oog met de doelman bleef hij rustig en zorgde zo voor de verdiende gelijkmaker. In het verdere verloop van de eerste helft bleef DBGC de kansen aaneen rijgen, maar keer op keer ging de bal er niet in.  Vlak voor rust slaagde keeper Nieuwland er niet in om een onschuldige voorzet klemvast te pakken. Bij een poging om de bal weg te trappen vloog de bal in de goal in keek DBGC plotseling tegen een 2-1 achterstand aan. Doordat een inzet van Joran Maliepaard vervolgens tegen de paal vloog was dit tevens de ruststand.

In de tweede helft moest DBGC uit een ander vaatje tappen. De eerste kans was direct voor Jeroen Sep, maar zijn inzet werd geblokt. Na ruim een uur spelen wist Walcheren via een uitbraak over de rechterkant op voorsprong te komen. Een voorzet werd binnen gekopt en DBGC keek tegen een 3-1 achterstand aan. De achtervolging moest dus ingezet worden. Een kwartier voor tijd kwam Walcheren na 2 keer geel met tien man te staan. Gesteund door de numerieke meerderheid maakte DBGC tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Een korte corner werd door Jacco de Gast bij de tweede paal gelegd en binnen gekopt door Jeroen Sep. Twee minuten voor tijd was Wilko Pulleman betrokken bij misschien wel een van zijn meest curieuze goals uit zijn loopbaan. Een verre inworp uit zijn handen werd gemist door de doelman. Een Walcherse verdediger besloot een poging te wagen om de bal van de lijn te halen, maar slaagde daar niet in. Doordat hij de bal nog toucheerde werd de ingooi gepromoveerd tot doelpunt en dus de gelijkmaker. In de extra tijd kreeg DBGC via Jeroen Sep nog 2 kansen om de volle buit te pakken, maar met kunst en vliegwerk hield Walcheren stand.

Zo nam DBGC één punt mee in een vreemde wedstrijd tegen hekkensluiter Walcheren. Aanstaande zaterdag speelt DBGC thuis tegen MZC’11.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees (‘80 Wilko Pulleman), Bas Mackloet (’46 Martijn Bakker), Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer (’88 Ramon de Man), Robert Koster, Jeroen Sep, Joran Maliepaard, Melchior Coolbergen, Niels v/d Kooij.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt