DBGC buigt laat voor Nieuwenhoorn

17.02.2020

DBGC heeft geen resultaat weten te halen op bezoek bij koploper Nieuwenhoorn. Ondanks alle inzet verloren de mannen van trainer Wim Nieuwland uiteindelijk verdiend met 2-0.

DBGC wist op voorhand dat dit een lastig duel zou worden. Nieuwenhoorn is niet voor niets de koploper in 2E en is voetballend dan ook verder dan de meeste teams in deze competitie. Vanaf minuut 1 neemt Nieuwenhoorn het initiatief. Voor DBGC is het zaak om de ruimtes op het veld zo klein mogelijk te maken en de huid duur te verkopen. Na 3 minuten lijkt Nieuwenhoorn op 1-0 te komen als een vrije trap na een lichte beroering in een keer in het doel verdwijnt. De scheidsrechter volgt echter het vlagsignaal en keurt de goal af voor vermeend buitenspel. In de eerste helft slaagt DBGC er niet vaak in om er voetballend uit te komen, maar de defensie houdt stand. Enkele snelle uitbraken van de thuisploeg resulteren in flinke kansen, maar keeper Nieuwland verkeert deze middag in grootse vorm en is steeds op zijn post. In de slotfase van de eerste helft weet DBGC enkele hoekschoppen te versieren, maar echte kansen komen hier niet uit voort.


In de tweede helft is de eerste kans voor Jeroen Sep. Zijn inzet wordt prima gekeerd door de doelman. Het spelbeeld blijft onveranderd; DBGC houdt tegen en Nieuwenhoorn valt aan, waarbij de eindpass vaak onzorgvuldig is. Ook in de tweede helft weet Nieuwland enkele keren goed redding te brengen waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan. Joran Maliepaard krijgt de gelegenheid om van afstand uit te halen, maar zijn inzet mist richting evenals een afstandsschot van Niels van der Kooij. In de 83e minuut neemt Nieuwenhoorn de leiding. Een corner kan niet worden weggewerkt en vliegt na een scrimmage de goal in. In de extra tijd scoort een van de invallers van de thuisploeg uiteindelijk de beslissende 2-0 en vlak daarna fluit de arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Voetballend was Nieuwenhoorn met afstand het betere team, maar wanneer de eerste goal zo lang op zich laat wachten hoop je als DBGC op een gestolen punt. Dit mocht niet zo zijn, maar de collectieve strijd die DBGC ook vanmiddag op de mat legde biedt perspectief voor de komende weken waarin er belangrijke wedstrijden in het verschiet liggen. Volgende week zaterdag heeft DBGC geen competitieprogramma. Wel wordt er aanstaande donderdag geoefend tegen Den Bommel. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark de Koepel.


Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Martijn Bakker, Jacco de Gast, Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer, Robert Koster (’46 Niels van der Kooij), Jeroen Sep, Joran Maliepaard, Dimri Vogelaar, Wilko Pulleman (’70 Ramon de Man).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt