Einde van het huidige voetbalseizoen

01.04.2020

Wie aan het begin van het voetbalseizoen 2019/2020 had gesproken over een einde in maart zou voor gek zijn verklaard. Helaas is op 31 maart duidelijk geworden dat het huidige voetbalseizoen ten einde is. Het kabinet heeft de maatregelen waardoor sportverenigingen de deuren hebben moeten sluiten verlengd tot en met in ieder geval 28 april. De KNVB concludeerde vervolgens snel dat het afmaken van alle competities in het amateurvoetbal voor de zomerstop geen haalbare kaart meer is. Dit betekent dus dat het voetbalseizoen voor alle teams ten einde is.

Iedere voetballiefhebber zal teleurstelling voelen bij dit besluit, maar in deze tijd gaat gezondheid boven alles en zullen we er met elkaar begrip voor moeten hebben om de strijd tegen het Corona-virus te winnen. De KNVB besloot niet alleen om alle competities te beëindigen, ook worden alle ranglijsten bevroren. Niemand wordt kampioen, niemand degradeert en volgend seizoen beginnen alle competities zoveel mogelijk met dezelfde teams opnieuw aan het seizoen. Zo zal ons eerste elftal dus actief blijven in de tweede klasse. Een fijne constatering, maar dit hadden de spelers ongetwijfeld liever op eigen kracht gehaald.

Het bestuur van DBGC neemt nu de tijd om goed in kaart te brengen wat dit vroege einde van het seizoen precies betekent voor onze mooie club. Komende week volgt hierover een overleg om te zien wat nodig is om deze, zeker ook voor voetbalverenigingen, zware tijd door te komen.

Voor nu wensen we iedereen alle gezondheid toe en hopen we elkaar zodra dit kan weer vol enthousiasme te zien op Sportpark de Koepel.

Statement KNVB

Het bestuur

 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt