TROOSTCOLUMNS

12.04.2020

TROOST-TV, het zou zo maar eens hét woord van 2020 kunnen worden. Nu vrijwel alle sportevenementen zijn gecanceld worden de liefhebbers op de beeldbuis bediend met highlights uit de vaderlandse sporthistorie, zoals onder andere het EK-voetbal 1988 en wielerklassiekers met Nederlanders in de hoofdrol.

In  de boekwinkels gaan de biografieën van aansprekende voetballers vlot over de toonbank. Basta, Frenkie, Johan Cruyff, Theo Janssen  om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Over de voetballerij veel dichter bij huis is een alleraardigst boekje verschenen. Jan Schoonen is columnist bij Voetbal Rotterdam en heeft 82 van zijn columns uit de jaren 2010 – 2019 laten bundelen. Jan schuimt wekelijks de voetbalverenigingen in en rond Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden af, op zoek markante verhalen en anekdotes uit de amateurvoetballerij. Ook bij ons op Goeree-Overflakkee is hij met enige regelmaat te gast en daarover zijn een tiental leuke en herkenbare columns in het boekje opgetekend. Wat te denken bijvoorbeeld van onze Dimri Vogelaar,Jan van Asperen (SNS) onze nieuwe keeperstrainer, Johnno Bakker (Den Bommel) of SLOGO-reporter Mark Lagendijk. Het boekje is te bestellen via internet. Zoek op Jan Schoonen-columns-voetbal Rotterdam voor het bestelformulier. De prijs van het boekje is € 13,90 inclusief verzendkosten.

 

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt