Zo kan onze jeugd weer gaan trainen

26.04.2020

Het kabinet maakte op 21 april bekend dat het voor de jeugd tot 18 jaar weer mogelijk wordt om vanaf 29 april samen buiten te sporten. Voor de jeugd tot en met 12 jaar gelden er andere voorwaarden dan voor de jeugd tussen 13-18 jaar. Logischerwijs kwamen bij DBGC al snel de vragen binnen: Wanneer kunnen we weer trainen en hoe gaat dit precies werken?

Als bestuur hebben we een compact protocol opgesteld dat past binnen de richtlijnen van het RIVM en aansluit bij het protocol van het NOC* NSF. De KNVB komt in de week van 27 april met een protocol specifiek gericht op het voetbal. Uiteraard houden we in ons protocol ook rekening met onze accommodatie. In overleg met de jeugdcommissie zijn er instructies opgesteld voor onze jeugdtrainers en de ouders.

We starten met de trainingen voor onze jeugd tot en met 12 jaar vanaf woensdag 29 april om te zien hoe dit in de praktijk gaat. Later kan dan worden besloten om ook de trainingen van onze oudere jeugd weer toe te staan. 

In de instructies die hieronder beschikbaar zijn vind je een overzicht van de trainingsindeling. Jeugdtrainers zullen deze ook communiceren met de spelers en ouders. 

- Instructies aan ouders van onze jeugdspelers. 

- Instructies aan jeugdtrainers 

Zo gaat het werken:
Trainingen kunnen alleen worden afgewerkt op veld 3. Op alle overige velden wordt op dit moment het naar voren gehaalde onderhoud uitgevoerd. De jeugdcommissie heeft een indeling gemaakt voor de trainingen die via de instructie beschikbar is.

Voor de jeugd tot 12 jaar:
- “Gewone” trainingen waarin ook partijtjes zijn toegestaan;
-  Omkleden en douchen doe je thuis, want kleedkamers blijven gesloten om voldoende afstand te bewaken;
- De kantine blijft eveneens gesloten om samenkomsten te voorkomen;
- Eén trainer te gelijk in het ballenhok om 1.5 meter afstand te bewaken. Geef elkaar de ruimte;
- Dringende oproep aan ouders: houd je aan de 1.5 meter afstand;
- Er geldt een verbod op samenkomsten met meer dan 3 mensen tot 1 juni. Dringende oproep: ga als ouder naar huis als de training bezig is en kom jouw kind later weer ophalen. (Handhaving is op dit vlak bevoegd om forse boetes uit te delen)
- Voor trainers die samen een training geven geldt ook: Houd je aan de 1.5 meter afstand;
- Bij klachten zoals verkoudheid, hoesten/niezen of koorts; blijf thuis en sla de training over.

We trachten op deze wijze duidelijk te maken op welke manier onze jeugd weer kan gaan voetballen. We gaan uit van ieders begrip en medewerking. Alleen met elkaar kunnen we dit in goede banen leiden. We zijn blij dat onze jeugdleden op deze manier weer met hun zo geliefde spelletje bezig kunnen zijn. Hopelijk geldt dit snel weer voor iedereen. Blijf gezond en tot snel!

Het bestuur

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt