DBGC wint nuttige oefenpot van Rozenburg

02.09.2020

Op dinsdagavond 1 september stond een oefenwedstrijd in en tegen Rozenburg op het programma. Een tegenstander uit de 2e klasse in West 2. DBGC begon de wedstrijd met Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Martijn Bakker, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Mitchell Heemes, Tim Mackloet, Sonny Noordermeer, Jeroen Sep, Ramon de Man en Joran Maliepaard in de basis. Deze 11 mannen gingen voortvarend van start. In het eerste kwartier kwam Rozenburg vrijwel niet aan de bal en dat resulteerde ook in een terechte 0-1 voorsprong. Na goed doorjagen van Sonny, schoot Joran de bal richting de lange hoek. De keeper tikte de bal nog weg naar de zijkant, maar daar was Jeroen er als de kippen bij om de bal in het lege doel te plaatsen.

Na de sterke beginfase raakte DBGC de grip op de wedstrijd kwijt en had Rozenburg een antwoord op het spel van DBGC. De opbouw van Rozenburg werd minder goed verstoord, waardoor zij vaker tot de zestien van DBGC optrokken. Dit resulteerde vlak voor rust in een tweetal goede kans, die door Roy vakkundig onschadelijk werden gemaakt.
Nadat Rozenburg in de tweede helft snel op gelijke hoogte kwam door een fout in de opbouw, was het DBGC die de regie weer overnam. Mitchell en Martijn werden vervangen door Arnaud Dees en Josef Balaydin. Even later waren het Dimri en Ramon die nog plaats maakten voor Mels de Blok en Yannick Lugthart.
In deze tweede helft liepen de blauw-witten uiteindelijk uit naar een 1-3 overwinning door een knappe goal van Jeroen en een prachtige vrije trap van Joran. Met een goed gevoel werd er teruggekeerd naar de Koepel, waar aankomende zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma staat tegen de zondagtak van Excelsior ‘20. Omdat het een zondagteam betreft wordt er afgetrapt om 17:00 uur. Tot dan!

Een partijdige toeschouwer.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt