DBGC blijft met tien man overeind tegen sterk Excelsior ‘20 (zo)

06.09.2020

Op het ongebruikelijke tijdstip van 17:00 uur startte het seizoen 2020/2021 officieel op de Koepel voor DBGC 1. Met onder meer de nieuwkomers Josef Balaydin en Mels de Blok in de basis werd er in de beker opgenomen tegen de zondagtak van Excelsior ‘20.

DBGC begon voortvarend aan de wedstrijd en wist Excelsior ‘20 ver van de goal te houden. Mede dankzij enkele goede combinaties kwamen de blauw-witte aanvallers enkele keren gevaarlijk door tot de zestien meter. Nog binnen het kwartier werd een ingooi bij de eigen cornervlag goed doorgespeeld naar Joran Maliepaard, die Mels de Blok vanaf de middenlijn in stelling bracht. Met een indrukwekkende versnelling schudde hij twee verdedigers van zich af en schoof de bal koelbloedig in de verre hoek. Een mooie opsteker tijdens zijn officiële debuut! Achterin werden de ruimtes erg goed klein gehouden, mede dankzij sterk ingrijpen van Dimri Vogelaar en Arnaud Dees. Nog voor er een half uur gespeeld werd kreeg DBGC nog twee enorme kansen, dankzij vlotte combinaties in de as van het veld. Het was Yannick Lugthart die sterk voorbereidend werk van Jeroen Sep bijna promoveerde tot doelpunt. En niet veel later was het weer de mee opgekomen Yannick Lugthart die de bal feilloos langs de keeper schoot. Helaas voor een ieder met een blauw-wit hart, haalde een attente verdediger de bal net voor de lijn weg.
In de slotfase van de eerste helft gooide Excelsior ‘20 er fysiek een schepje bovenop. DBGC ging hier in mee en gaf daarin wat dode spelmomenten weg. Uit twee van deze momenten was het de uitploeg die paal en lat trof.

In de tweede helft pakte DBGC de draad weer op en kwam het tot tweemaal toe in de zestien van Excelsior. De goed spelende keeper wist even vaak de bal uit zijn doel te werken. Op het uur werd een diepe bal niet goed ingeschat door de verder foutloos keepende Roy Nieuwland. In een reflex dacht Arnaud Dees zijn keeper letterlijk een handje te helpen. De uitstekend fluitende scheidsrechter El-Hajouti was onverbiddelijk en trok de direct rode kaart. Een domper voor het goed spelende DBGC, die hiermee het aanvalsplan flink moest wijzigen. De moegestreden debutanten Josef Balaydin en Mels de Blok gingen eruit, de meer verdedigend ingestelde spelers Melchior Coolbergen en Robert Koster waren hun vervangers. In een 1:4:4:1 opstelling wist DBGC het spel van Excelsior goed te ontregelen en werd het zelfs een enkele keer gevaarlijk in de omschakeling. Zo had Jeroen Sep kort voor tijd de 2-0 op zijn schoenen, alleen voorkwam de paal een treffer. Net voor de klok op de 90 minuten sprong werd de bal door een speler van Excelsior zeer ongelukkig op de handen geschoten van Melchior Coolbergen. Ondanks dat hij zijn handen voor zijn gezicht waren, werd deze ‘overtreding’ terecht bestraft met een strafschop. Roy Nieuwland wist zich tot de lokale held te ontpoppen door de strafschop met een prachtige save te stoppen. In de absolute slotfase was het nog jeugdspeler Robbin Troost die zijn debuut mocht maken, net voordat Mitchell Heemes ook al het veld in was gebracht. Na 97 inspannende minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit en werd de 1-0 uitbundig gevierd. Een mooie start van het seizoen. Aanstaande dinsdag krijgt dit een vervolg op het Geuzenpark van vv Brielle. Dan zal de tegenstand nog wat forser zijn. Een mooie uitdaging voor de manschappen van Jordi Smit.

Een partijdige toeschouwer.

Beelden DBGC 1- Excelsior '20 (ZO)

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt