DBGC strijdend ten onder in Brielle

09.09.2020

DBGC  heeft haar tweede bekerwedstrijd op dinsdagavond met 4-0 verloren. Op Sportcomplex Geuzenpark was eersteklasser Brielle een maatje te groot.

DBGC begon in een compacte organisatie aan het duel. Door de onderlinge afstanden klein te houden probeerde DBGC het voor Brielle zo lastig mogelijk te maken om er doorheen te spelen. De thuisploeg hanteerde veelvuldig de crosspass waardoor DBGC in het begin moeite had om telkens weer op tijd te zijn. Na een lastige openingsfase slaagde DBGC erin om de organisatie goed op orde te krijgen. Na een half uur spelen werd een diepgaande middenvelder van Brielle vrijgespeeld voor keeper Nieuwland. Met een bekeken lob zorgde hij voor de 1-0. DBGC probeerde in balbezit op zoek te gaan naar de ruimtes, maar kwam er in de eerst helft slechts enkele keren echt af. Vlak voor rust werd een goede voorzet door een naar binnen gekomen buitenspeler binnen gewerkt waardoor beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 2-0.

In de tweede helft bleef het doel om zo compact mogelijk te spelen, maar in balbezit meer naar voren te denken. Direct na rust toonde DBGC hierin meer lef. Duels werden gewonnen en met enkele counters werd DBGC dreigend. Na een goede uitbraak van invaller Mels de Blok schoot Joran Maliepaard over het doel van Brielle. Niet veel later werd een poging van Melchior Coolbergen geblokt en zag ook Ramon de Man zijn inzet worden gekeerd door een verdediger. In de tweede helft behield DBGC de discipline om georganiseerd te blijven spelen. Dat dit veel kracht kost was helder. In de slotfase liep Brielle dan ook nog uit naar 3 (hoekschop) en 4-0. Roy Nieuwland wist in een één op één situatie nog te voorkomen dat de uitslag hoger uitviel en toonde andermaal zijn goede vorm.

Brielle was vandaag een maatje te groot. DBGC kan als team terugkijken op een leerzaam duel waarin getoond werd dat het met de strijdlust, discipline en teamgevoel wel goed zit. Aanstaande zaterdag speelt DBGC haar laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen FC Binnenmaas. Aftrap op Sportpark de Koepel om 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Martijn Bakker, Dimri Vogelaar (’55 Ramon de Man), Melchior Coolbergen, Robert Koster, Sonny Noordermeer (’60 Mels de Blok), Tim Mackloet, Josef Balaydin, Jeroen Sep, Joran Maliepaard (’65 Stef van Wuijckhuijse).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt