Persoonlijke fouten nekken DBGC

14.09.2020

DBGC is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In het rechtstreekse duel met FC Binnenmaas maakte DBGC te veel persoonlijke fouten, werden de kansen niet benut en profiteerde Binnenmaas optimaal; 1-5.

DBGC begon wat slap aan het duel met FC Binnenmaas. De bezoekers namen het initiatief en DBGC had moeite om de organisatie op orde te krijgen. Na een aantal speldenprikjes wist een aanvaller van Binnenmaas zich net buiten de zestien vrij te spelen. Zijn schot vloog onder keeper Nieuwland door waardoor DBGC tegen een achterstand aankeek. Niet veel later leed DBGC in de opbouw balverlies. Deze buitenkans werd door Binnenmaas direct aangegrepen om de 2-0 binnen te schieten waardoor DBGC na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de fase die volgde kreeg DBGC wat meer grip op het duel en werd het ook gevaarlijk. Aanvallers Jeroen Sep en Mels de Blok zagen hun inzetten worden gekeerd door de doelman van Binnenmaas. Na een goede aanval over de linkerkant belandde de bal voor de voeten van spits Joran Maliepaard. Hij zorgde voor de op dat moment verdiende 1-2. Enkele minuten voor rust kreeg DBGC via opnieuw Mels de Blok de kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd met de voet gekeerd door de doelman. Vlak daarna leed DBGC balverlies op de helft van Binnenmaas. Uit de counter die volgde brak Binnnenmaas door. Keeper Nieuwland werd gepasseerd en scoren was vervolgens een koud kunstje. De ruststand was dan ook 1-3.


In de tweede helft probeerde DBGC zich te herpakken. Uit enkele aanvallen over de zijkant werd DBGC dreigend. Er werden opnieuw kansen gecreëerd, maar het vizier stond vandaag onvoldoende op scherp. Een miscommunicatie in het centrum van de defensie zorgde voor de 1-4. Een kwartier voor tijd scoorde Binnenmaas de 1-5 uit een makkelijk gegeven strafschop. Deze werd overtuigend benut. DBGC had in de slotfase de marge nog kunnen verkleinen, maar dit lukte niet.


Zo geeft dit duel stof tot nadenken en gek genoeg ook reden tot optimisme. Te veel persoonlijke fouten liggen ten grondslag aan deze nederlaag. Maar het aantal gecreëerde kansen biedt perspectief voor het nieuwe seizoen. Te beginnen met het thuisduel van aanstaande zaterdag wanneer DBGC de seizoenopening afwerkt tegen Strijen.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen (’82 Sonny Noordermeer), Arnaud Dees (’46 Bas Mackloet), Jacco de Gast (’70 Yannick Lugthart), Dimri Vogelaar, Robert Koster Josef Balaydin, Tim Mackloet, Jeroen Sep (’72 Ramon de Man), Joran Maliepaard, Mels de Blok

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt