DBGC geeft punten in eerste helft weg

04.10.2020

DBGC is er niet in geslaagd om haar tweede competitieduel in winst om te zetten. Op een leeg en druilerig Sportpark de Koepel speelde DBGC een belabberde eerste helft en verloor het met 1-4 van Oostkapelle/Domburg.

DBGC begon slecht aan het duel met Oostkapelle. Al na drie minuten spelen leverde Bas Mackloet een vrije bal in de opbouw in. Om dit te herstellen maakte hij een overtreding die hem direct op geel kwam te staan. Toch was de eerste grote kans van dit duel voor DBGC. Aanvoerder Tim Mackloet lanceerde Jeroen Sep. Oog in oog met de doelman schoot Sep op de keeper. Na enkele hachelijke momenten, waar het houtwerk redding bood voor DBGC, was het na twintig minuten volledig verdiend toch raak, toen Oostkapelle van net buiten de zestien raak schoot. Nog voordat er een half uur gespeeld was probeerde Martijn Bakker een slippertje achterin te herstellen. Met zijn tackle vloerde hij een doorgebroken speler waardoor DBGC met nog ruim een uur te spelen met tien man verder moest. Jeroen Sep vond vervolgens met een mooie lange pass zijn aanvalspartner Joran Maliepaard. De controle ontbrak, waardoor de kans verloren ging. DBGC gaf in het laatste kwartier voor de rust te veel ruimte weg en liep te veel achteruit. Dit resulteerde in drie goals voor de bezoekers waardoor de ruststand 0-4 was.

In de tweede helft was het voor DBGC zaak om nog iets van dit duel te maken en de rug te rechten. Joran Maliepaard gaf met een vlammend afstandsschot het startsein, maar zijn inzet vloog via de lat over. Na ruim een uur spelen kreeg DBGC een strafschop die door Maliepaard resoluut werd binnen geschoten. In het laatste half uur creëerde DBGC enkele kansen. Jeroen Sep vond opnieuw de keeper op zijn weg. Invaller Mels de Blok slaagde er na een knappe actie net niet in om een medespeler te vinden.

Na 90 minuten floot de arbiter van dienst af en zo eindigde dit duel in 1-4. De eerste helft geeft voor DBGC stof tot nadenken. In de tweede helft stond er een collectief dat met tien man kansen creëerde en zo de schade beperkt hield. Aanstaande zaterdag gaat DBGC op bezoek bij Serooskerke dat op bezoek bij Strijen met 1-4 won.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Martijn Bakker, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Melchior Coolbergen ('73 Mels de Blok), Sonny Noordermeer, Josef Balaydin ('67 Robert Koster), Tim Mackloet, Yannick Lugthart, Joran Maliepaard, Jeroen Sep ('81 Ramon de Man).

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt