DBGC onderuit in Serooskerke

13.10.2020

DBGC is er niet in geslaagd om haar derde competitieduel in winst om te zetten. In Serooskerke gingen de mannen van trainer Jordi Smit met 4-1 onderuit.

DBGC begon goed aan het duel met Serooskerke. Van achteruit werd er verzorgd gevoetbald met veel initiatief. Dit resulteerde na ruim 10 minuten in een verdiende voorsprong. De van een lange blessure terugkerende Thijs Tromp speelde zichzelf knap vrij op het middenveld. Zijn pass lanceerde Mels de Blok. Hij versnelde langs zijn directe tegenstander en bewaarde het overzicht. De voorzet die volgde werd door spits Maliepaard binnen geschoten. Deze goede start kon DBGC geen vervolg geven. Een dwarrelde voorzet werd verkeerd beoordeeld door keeper Nieuwland, waarna de bal enkele minuten na de voorsprong in het doel belandde en de stand gelijk werd getrokken. Na ruim een half uur spelen kreeg Serooskerke een vrije trap net buiten de zestien. Deze bal werd hard en laag langs de muur geschoten en vloog het doel in, waardoor beide ploegen met 2-1 de kleedkamer opzochten.

Na rust kreeg DBGC direct de kans op de gelijkmaker. Na een fout in de achterhoede ging Mels de Blok één op één met de doelman. Hij verloor helaas de controle over de bal waardoor deze over de achterlijn liep. Rond het uur incasseerde DBGC in vijf minuten tijd twee tegengoals van afstand. Een droge schuiver en een knappe volley bezorgde de thuisploeg een 4-1 voorsprong.

In de laatste fase werd er niet meer gescoord waardoor DBGC ondanks een goede start een nederlaag moest incasseren. Het is zeer de vraag of het aanstaande thuisduel met De Meeuwen doorgang zal vinden, maar dat weten we vanavond na 19.00 uur pas echt zeker.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar, Yannick Lugthart ('65 Jaco de Gast), Sonny Noordermeer, Thijs Tromp ('55 Mitchel Heemes), Tim Mackloet, Jeroen Sep ('83 Josef Balaydin), Joran Maliepaard, Mels de Blok.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt