Nieuwe Corona-richtlijn vanaf 14 oktober 2020

15.10.2020

De meeste van onze leden zullen op dinsdag 13 oktober de persconferentie hebben gezien waarin de nieuwe Corona-maatregelen bekend zijn gemaakt. De competitie wordt met ingang van 14 oktober 2020 voor in ieder geval vier weken stil gelegd voor alle teams. Zowel voor de junioren als senioren. De afgelopen periode werd er natuurlijk al veelal zonder publiek gespeeld, mochten ouders alleen bij uitwedstrijden kijken en was de kantine gesloten. Van een echte sportsfeer was uiteindelijk nauwelijks te spreken. Met de nieuwe maatregelen in de hand zal het voetballen voor onze leden er in de komende periode als volgt uit zien.

Jeugd

• De competitie is in ieder geval voor een periode van vier weken stil gelegd. Er zijn op zaterdag dus geen wedstrijden.
• De trainingen voor de jeugd tot en met 17 jaar kunnen doorgaan. Onderling hoeft er geen 1.5 meter afstand gehouden te worden.
• Tussen jeugdteams van DBGC is er onderling de mogelijkheid tot het spelen van wedstrijden. De jeugdcommissie heeft haar afweging op dit vlak ook gemaakt. In een apart bericht op onze website licht de jeugdcommissie dit zelf toe.
• Jeugdleden uit de JO19 vanaf 18 jaar dienen zich te houden aan de 1.5 meter regel en mogen alleen trainen in groepjes van vier. Bij het onderdeel senioren omschrijven we dit uitgebreider.

Senioren

• De competitie is in ieder geval voor een periode van vier weken stil gelegd.
• Er kan getraind worden in groepjes van vier die onderling de 1.5 meter afstand aan dienen te houden en zo min mogelijk wisselen met andere groepjes, zodat er in ‘een soort bubbel’ van vier wordt getraind.
• De verschillende groepjes van vier dienen ook voldoende afstand van elkaar te houden en als groep ook voldoende herkenbaar te zijn (hesjes).

Uiteraard geldt voor iedereen; Bij Corona-gerelateerde klachten bij jezelf of in jouw gezin blijf je uit voorzorg thuis. Als je een test laat uitvoeren informeer je altijd jouw trainer en/of leider hierover.

Geen duels, 1.5 meter afstand en geen competitiewedstrijden. Het is natuurlijk niet het spel waar we allemaal zo van houden, maar het is op dit moment de enige geoorloofde en veilige manier van sporten en als club willen we dit daarom graag mogelijk maken. Als we ons met elkaar zo goed mogelijk aan de regels houden kunnen we hopelijk binnen afzienbare tijd weer zonder alle restricties en maatregelen genieten van het spelletje.

Het bestuur

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt