Foutenfestival nekt DBGC tegen energiek OSV

30.08.2021

Afgelopen zaterdag bleek Oud Beijerland met een 3-5 overwinning de sterkste partij in het treffen met DBGC. Een pijnlijke conclusie als je puur kijkt naar de klasses waarin beide teams aankomend seizoen gaan uitkomen. Al leek in er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-witten uit Oude Tonge.
Al binnen 1 minuut lag de bal in het net bij DBGC. Om onduidelijke redenen hield linksback Dimri Vogelaar de bal binnen voor zijn tegenstander. Die kon de bal rustig voorgeven op zijn vrijstaande spits, die hier wel raad mee wist. Tijdens deze middag bleek dat de OSV-spits wel vaker raad wist met alle geboden cadeautjes. DBGC herstelde zich goed van deze domper en kwam ondanks de hoge druk van OSV goed aan voetballen toe. Regelmatig lag er aan de zijkanten voldoende ruimte om onder de druk uit te komen, waarna er diverse aanvallen op de OSV doelman afkwamen. Voor rust wisten zowel Jeroen Sep als Tim Mackloet hier uit te scoren, waardoor DBGC met een 2-1 voorsprong de rust in ging.
Na rust was DBGC het helemaal kwijt. Door een zwakke uittrap van Mark Stroom en het vergeten weg te werken van een ingooi kwam OSV binnen een tijdsbestek van 1 minuut op een 2-3 voorsprong. Na een snelle counter via Josef Balaydin en Robbin Troost werd dit 5 minuten weer gelijk getrokken. Waar iedereen dacht dat de persoonlijke fouten nu ophielden, bleek de koek nog niet helemaal op. Dimiri Vogelaar produceerde een veel te korte terugspeelbal, waardoor de spits zijn 4e treffer kon aantekenen. Mede door het wisselen van de gebroeders Mackloet en het ontbreken van enkele vaste waardes, bleek DBGC niet meer bij machte om tot een aantal uitgespeelde kansen te komen. OSV scoorde nog wel eenmaal, met een mooie aanval over de linkerflank. Hierdoor kon spits Jan Jaspers zijn 5e treffer aantekenen. Een mooie prestatie. Voor DBGC is het zaak om de afwezige spelers in de aankomende 14 dagen rustig terug te laten brengen, zodat er bij het begin van de competitie in de sterke opstelling aangetreden kan worden. Daar zijn nu nog 3 weken de tijd voor tijdens de bekerwedstrijden tegen Hellevoetsluis, Soccer Boys en Full Speed.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt