Hellevoetsluis te sterk voor DBGC

06.09.2021

Zaterdag 4 september stond de eerste wedstrijd van de bekerronde 2021-2022 op het programma in en tegen Hellevoetsluis. Een bekende tegenstander, waar net voor de zomerbreak ook al een leuke oefenwedstrijd tegen was gespeeld.

DBGC trad aan met Mark Stroom onder de lat, Robin Troost, Bas Mackloet, Tijme v/d Veeken en Dimri Vogelaar in defensie, Robert Koster, Sonny Noordermeer en Josef Balaydin op het middenveld. Sem Vos, Tim Mackloet en Jeroen Sep complementeerden het elftal voorin.

Al na 4 minuten was het raak voor Hellevoetsluis op het nieuwe kunstgrasveld. Een ongelukkige kaats van Jeroen Sep, de omschakeling van Hellevoetsluis ging snel en de bal ging uiteindelijk via de spits tergend langzaam onder het lijf van Mark Stroom door over de doellijn. Een domper, aangezien er juist op de defensieve organisatie getraind was. Gelukkig liet het antwoord niet snel op zich wachten. Na goed druk zetten op de middenlijn, onderschepte Jeroen Sep een breedtebal. Hij bedacht zich niet en schoot van uit de midddencirkel over doelman Riberic heen. 1-1 in de 10e minuut. Een interessant schouwspel ontstond, waarbij Hellevoetsluis de ploeg was in balbezit, maar niet direct de oplossingen vond om gevaarlijk te worden voor het doel van Mark Stroom. De jonge defensie van DBGC met de 18-jarige Robin Troost en de 20-jarige Tijme v/d Veeken bleef knap overeind tegen de sterke aanvallers van Hellevoet, dat met veel positiewisselingen en ballen in de diepte DBGC uiteen probeerde te spelen. In de 33e minuut was daar een moment dat dit toch lukte. Een crossbal op de diepgaande Stoffers aan de rechterkant, zijn strakke volley-voorzet belandde perfect op het hoofd van de inlopende Mierop, waardoor het 2-1 werd. Vlak voor de rust ontsnapte DBGC aan een extra domper door de bal 2x uit de doelmond weg te werken in hachelijke situaties.

In de rust gaf Robert Koster aan teveel last te hebben, waardoor Mitchell Heemes zijn plek in nam op het middenveld. Direct na rust weer een doelpunt tegen. Net als tegen OSV liet DBGC direct verrassen. Een mislukte buitenspelval en weer was het Stoffers die de bal voortrok, waardoor de vrijstaande spits de bal in het doel kon lopen. 3-1. DBGC had even tijd nodig om zich te herstellen van deze domper, maar kwam toch weer terug in de wedstrijd. Nadat het al een aantal speldenprikjes had uitgedeeld, werd uiteindelijk Jeroen Sep met 2 splijtende passes door de linies heen vrijgespeeld voor de keeper. Voor de goalgetter een koud kunstje om de 3-2 op het scorebord te zetten. Gelijk na het doelpunt moet Sem Vos zich laten vervangen na een tikje op de enkel. Bas v/d Sluijs was zijn vervanger. Vrij snel na deze wissel in de 65e minuut werd het niveauverschil steeds beter zichtbaar tussen Hellevoetsluis en DBGC. De energie vloeide langzaam weg en de ruimtes achter de verdediging bij DBGC leken alleen maar groter te worden. DBGC mag van geluk spreken dat de spits van Hellevoetsluis het vizier niet helemaal meer op scherp had, waardoor er maar nog 2 keer gescoord werd uit de vele mogelijkheden die ontstonden. In de slotfase kwamen Thijs Tromp en Jorn van Huizen nog het veld in om de organisatie weer enigszins te herstellen.

Een terechte 5-2 nederlaag. Volgende week met de terugkeer van een drietal basisspelers laten zien dat DBGC klaar is voor het nieuwe seizoen. Dat zal gebeuren om 14:30 uur tegen Soccer Boys op sportpark de Koepel.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt