DBGC klopt Soccer Boys

12.09.2021

DBGC is erin geslaagd om het tweede bekerduel in winst om te zetten. In een vermakelijke wedstrijd wonnen de mannen van trainer Jordi Smit op overtuigende wijze met 5-2 van Soccer Boys uit Bleiswijk.

Na de ruime nederlaag (5-2) in en tegen Hellevoetsluis wilde DBGC zich in de 1e officiële thuiswedstrijd van dit seizoen revancheren. Tegenstander Soccer Boys probeerde DBGC vroeg vast te zetten waardoor het even zoeken was naar de juiste organisatie. Toen deze gevonden was trok DBGC het initiatief meer naar zich toe.

Een goede steekpass van Josef Balaydin bracht Robbin Troost in een 1-op-1 met zijn directe tegenstander. Deze speelde hij uit en zijn lage voorzet kon door Jeroen Sep na 13 minuten in de goal worden geschoven. Twee minuten later speelde Bas Mackloet met een lange bal Jeroen Sep vrij. Uit een moeilijke hoek besloot hij direct uit te halen en liet de keeper met een vlammend schot kansloos; 2-0.

Na deze snelle goals leed DBGC na zo'n twintig minuten spelen balverlies op het middenveld. Dit resulteerde in een vrije trap voor de bezoekers die hard binnenkant paal binnen werd geschoten; 2-1. DBGC raakte niet in de war en herpakte zich snel op zoek naar de volgende goal. Na ruim een half uur maakte DBGC de 3-1 uit een vloeiende aanval over meerdere schijven. Sep bereikte Dimri Vogelaar, zijn voorzet was precies op maat en Robbin Troost liep de 3-1 koeltjes binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft pakte Soccer Boys het initiatief en probeerde DBGC terug te dringen op eigen helft. DBGC ving dit als collectief op en wist de druk zo te bedwingen. Na ruim een uur spelen werd een te korte terugspeelbal door Jeroen Sep opgepikt. Hij omspeelde de doelman en schoot zijn 3e goal van de middag binnen voor de 4-1. Niet veel later kwamen de bezoekers uit een bekeken boogbal op 4-2. Roy Nieuwland bracht uit een schot van dichtbij redding op een potentiële aansluitingstreffer. Toen deze uitbleef kon DBGC een kwartier voor tijd het duel in het slot gooien. Jeroen Sep brak uit aan de rechterkant. Hij speelde de ingevallen Sem Vos aan. Oog in oog met de doelman bleef bij rustig en schoof de bal tergend langzaam langs de doelman.

Hiermee kwam de eindstand van 5-2 op het scorebord en kan DBGC terugkijken op een goede overwinning waarin het als een echt collectief opereerde en er bovendien mooie goals te zien waren. Door Corona-perikelen bij tegenstander Full Speed is het op dit moment onduidelijk of dit duel volgende week gespeeld kan worden. Als deze wedstrijd doorgaat is de aftrap op Sportpark de Koepel aanstaande zaterdag om 17.00 uur.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Robert Koster, Tijme v/d Veeken, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer, Bas Mackloet, Josef Balaydin ('61 Mitchell Heemes)  Robbin Troost ('67 Sem Vos), Tim Mackloet (' 75 Bas v/d Sluis), Jeroen Sep.

Gele kaarten : Bas Mackloet & Tijme v/d Veeken.

Beelden DBGC-Soccer Boys

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt