DBGC opent met nederlaag in Numansdorp

27.09.2021

DBGC is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. In Numansdorp verloren de mannen van trainer Jordi Smit met 4-1 van NSVV.

DBGC begon goed aan het duel en wist de controle in de openingsfase naar zich toe te trekken. Al na 8 minuten speelde Tim Mackloet Jeroen Sep vrij. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en vond met zijn schot eerst de benen van de doelman waarna de bal op de paal belandde. In de rebound was Tim Mackloet attent om de bal, al dan niet over de lijn, binnen te tikken en voor de 1-0 te zorgen. Bij een hoekschop raakte Mitchel Heemes na een kwartier spelen geblesseerd. Uit de afvallende val kwam NSVV met een goed schot op gelijke hoogte. Na het uitvallen van Heemes verloor DBGC de controle op het middenveld en werd het steeds verder terug gedrongen. Rond het half uur wist keeper Nieuwland in een 1-op-1 redding te brengen. Vlak voor rust was hij echter kansloos toen NSVV na een vrije trap voor DBGC naar 2-1 en tevens de  ruststand counterde.

In de tweede helft wilde DBGC zich weer herpakken maar maakte het zichzelf wel direct erg moeilijk. Een ongelukkige pass in de opbouw bracht Tijme van der Veeken in de problemen waardoor hij met een sliding moest corrigeren. Dit leverde de thuisploeg een strafschop op die ondanks een redding van Nieuwland in de rebound werd benut.

Rond het uur kreeg DBGC via Bas Mackloet een enorme kopkans op de 3-2 maar de bal verdween naast het doel. Robert Koster moest in de 70e minuut na 2 gele kaarten de kleedkamer opzoeken waardoor DBGC met 10 man verder moest.

DBGC kon vervolgens geen vuist meer maken. NSVV kreeg in de slotfase nog een strafschop cadeau van de arbiter van dienst waaruit de 4-1 eindstand op het scorebord verscheen.

DBGC kan terugkijken op een duel waarin het lange tijd goed mee kon komen tegen misschien wel een van de titelkandidaten. Komende week krijgt DBGC een nieuwe kans wanneer De Meeuwen op bezoek komt op Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Robert Koster, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Mitchell Heemes ('15 Robbin Troost), Bas Mackloet, Josef Balaydin('79 Bas v/d Sluijs) , Mels de Blok ('46 Robbert Huizer) , Tim Mackloet, Jeroen Sep.

Beelden NSVV-DBGC

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt