DBGC bekert verder na strafschoppen tegen BVCB

13.10.2021

DBGC is erin geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Tegen 1e klasser BVCB werd het na 90 minuten 2-2. DBGC nam de strafschoppen vervolgens beter en won deze serie met 4-5.

DBGC begon goed aan het duel en probeerde brutaal mee te voetballen. Al na twee minuten schoot Tim Mackloet van afstand op de paal. DBGC hield de organisatie compact om zo min mogelijk ruimte weg te geven. Het was uiteindelijk een hoekschop die BVCB aan de leiding bracht na ruim 20 minuten spelen. DBGC herpakte zich en zocht naar de ruimte achter de defensie. Een lang bal van Jacco de Gast bereikte Jeroen Sep. Hij werd in het zestienmeter gebied onderuit getrokken. De scheidsrechter wees naar de stip en besloot bovendien de rode kaart te trekken waardoor de thuisploeg met 10 man verder moest. Jeroen Sep pakte dit buitenkansje met beide handen aan en zorgde voor de 1-1. Niet veel later brak BVCB door aan de rechterkant. Uit de voorzet die volgde maakte BVCB de 2-1 en dit was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef DBGC geduldig voetballen en loeren op de kansjes die altijd komen. Tien minuten na rust draaide Jeroen Sep zich vrij maar zijn inzet verdween naast de goal. BVCB had meer de bal maar DBGC hield de defensie, in een na wissels steeds jongere formatie, goed gesloten. Tien minuten voor tijd kwam DBGC goed door in een combinatie via Sep en de broertjes Luke en Sem van Eijkeren, die hun debuut maakten in DBGC 1. Sem van Eijkeren speelde Josef Balaydin knap vrij. Balaydin twijfelde niet en schoot de bal onderkant lat tegen de touwen waardoor DBGC op gelijke hoogte kwam. In de slotfase redde eerst Roy Nieuwland op een inzet van BVCB waarna Melchior Coolbergen de bal van de lijn haalde. De arbiter van dienst floot vervolgens voor het einde. In overleg tussen beide teams werd besloten om direct over te gaan naar de penalty's. Voor DBGC scoorde Jeroen Sep, Tijme v/d Veeken, Melchior Coolbergen, Dimri Vogelaar en Tim Mackloet. Roy Nieuwland stopte de laatste strafschop van BVCB.

Zo vervolgt DBGC na een enerverende wedstrijd haar weg in de beker en kan het terugkijken op een knappe teamprestatie. Aanstaande zaterdag trapt DBGC op Sportpark de Koepel om 15.00 uur af voor de competitiewedstrijd tegen Serooskerke.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast ('60 Jorn van Huizen), Dimri Vogelaar, Bas v/d Sluis (69 Sem van Eijkeren) , Robert Koster ('60 Mels de Blok), Tim Mackloet, Sem Vos ('75 Luke van Eijkeren) , Jeroen Sep, Josef Balaydin.

Nieuwsoverzicht
© s.v. D.B.G.C Ontwikkeld en gesponsord door: Quest Media. Onderhoud: WeDesignIt